woensdag 19 juni 2024
spot_img

Passie voor snelheid bij fotograaf Ronald Koorn

Hij is pas 18 jaar en nog maar net begonnen bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam, maar ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zijn eerste opdrachten als fotograaf al binnen. Want zijn talent om beelden op een bijzondere wijze vast te leggen op ‘de gevoelige plaat’, dat viel op.

Ronald Koorn heeft zijn jeugd in Venhuizen doorgebracht. Na basisschool ’t Padland en een vervolgopleiding op het Martinuscollege in Grootebroek moest hij de keus maken. Wat wil ik worden? “Die vraag was nog niet zo makkelijk te beantwoorden en ook een beroepskeuzetest wees niet naar één speciale richting. Iemand wees mij toen op de opleiding Grafisch Lyceum in Rotterdam. Eigenlijk is Mike -die deze reactie plaatste via social media- dan ook ‘degene die de schuld heeft dat mijn hobby nu escaleert’,” lacht de vriendelijke jongeman.

Hobbyfotograaf
Als tiener van een jaar of 15 begon Ronald wat te fotograferen, ‘gewoon als hobby’. “Ik ging regelmatig op pad met vrienden en mijn camera nam ik eigenlijk altijd wel mee. Al doende leer je en op de beelden die ik maakte kreeg ik regelmatig leuke feedback. Op Instagram ging ik foto’s delen en ook daar kwamen leuke reacties op. Onder andere van Mike dus. Zo ben ik nu op het Grafisch Lyceum als opleiding terecht gekomen.”

Opleiding en corona
De opleiding is anders dan gedacht. Dat komt onder andere door de aanpassingen rondom het coronavirus. Maar de opleiding heeft ook een aantal vakken die Ronald minder liggen. “Ik houd ervan om foto’s te maken, die beelden te vangen met mijn camera zoals ik ze in mijn hoofd bedacht heb. Maar mediabeschouwing en onderzoek doen naar foto’s van ooit? Tja, dat hoort er weliswaar bij, maar trekt me niet echt!”

Moeder in de krant
“Mijn moeder werd laatst geïnterviewd voor de Andijker. Dat was in coronatijd en dus telefonisch. Maar een foto maken door de telefoon werd een lastig verhaal. De vraag kwam of mijn moeder misschien zelf een foto aan kon leveren? Zo kwam mijn naam ter sprake en die foto van mijn moeder en haar collega’s heb ik – vanaf gepaste afstand- mogen maken en werd gepubliceerd. Een hele leuke ervaring.”

Een autosportfoto zoals Ronald graag vaker zou maken.

Passie voor snelheid
De grootste passie van Ronald ligt echter bij beweging en snelheid. Zijn droom is om bij de autosport -bijvoorbeeld op circuit Zandvoort- aan de slag te kunnen als fotograaf. Uiteindelijk is het ultieme doel de Formule 1, maar de weg er naar toe begint bij karten, motoren, DTM-races en alles wat daar verder bij komt kijken. “Na de foto van het ziekenhuispersoneel heb ik contact gehad met de Andijker en nu mag ik af en toe op pad voor een leuke reportage. Dat is een kans die ik heel erg waardeer en uiteraard met beide handen aangrijp,” aldus Ronald. “Uiteraard hoop ik dat er binnenkort een (auto of motor)coureur zich meldt voor een leuk artikel in deze krant. Dan kom ik met mijn camera om een schitterende plaat te schieten! Kan ik mijn talent gebruiken om zijn of haar talent vast te leggen op bijzondere wijze. Ik heb er nu al zin in.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen