woensdag 17 juli 2024
spot_img

Passieconcert ‘Golgotha, het einde…?’ Met Enrico Kors in de rol van Jezus.

Het lijdensverhaal van Jezus vormt al eeuwenlang een ongekende inspiratiebron voor vele componisten. Bach met zijn ‘Matthäus Passion’ en Andrew Lloyd Webber’s ‘Jesus Christ Superstar’ zijn enkele wereldberoemde voorbeelden. Een werk dat veel minder beroemd is, maar daarom niet minder mooi, is ‘Golgotha, het einde…?’ van componist en dirigent Frank Hoebe uit Spierdijk.

Het is een modern muziekstuk met toegankelijke (Nederlandstalige) teksten van Jos Feld.  Het passieconcert wordt uitgevoerd door een projectkoor van ongeveer 35 zangers en zangeressen en solisten (Enrico Kors in de rol van Jezus en Gerard Schipper in de rol van Judas, en daarnaast Maria, Maria Magdalena, Herodes, Pilatus en de hogepriester). Dit alles onder begeleiding van een eigen orkest onder leiding van Frank Hoebe zelf. Koor en solisten vertellen het verhaal met spel en passie.

Dit jaar wordt het stuk voor het 20e jaar uitgevoerd op Goede Vrijdag 15 april 2022 in de RK Maria Middelares van Alle Genaden Kerk in Andijk, aanvang 19.30 uur. Voor informatie over reserveringen zie www.hoebemuziekprojecten.nl. De kaarten kosten € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de zaal, kinderen tot en met 12 jaar € 5,00.
We hopen u allemaal te zien op vrijdag 15 april 2022 !

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen