dinsdag 21 mei 2024
spot_img

PCOB: Overleven in de woestijn!

Kunstenares en wereldreizigster Mia Wierx van Rhijn komt naar Andijk met haar lezing over de Saharaoui-nomaden. Vrijdag 12 april kunnen we kennisnemen van dit vergeten volk in de woestijn.
Het gaat over overleven in de woestijn, over de symbiose tussen mens en dier. Mia vertelt over de prehistorie, hoe de Sahara eerst een oerwoud was, en geeft boeiende voorbeelden. Zo nemen we deel aan een schaapscheerdersfeest midden in de woestijn, zien de geboorte van een kameeltje en kijken naar een in het zand zwemmende vis.
Het belooft een boeiende virtuele ontdekkingsreis te worden, die vrijdagmiddag. Reist u mee? Iedereen is welkom, maar speciaal willen we ANBO-leden uitnodigen met ons kennis te komen maken. Landelijk werken ANBO en PCOB sinds 1 januari samen, graag zien we ook hier op Andijk een samenwerking met ANBO-leden.
Vrijdag 12 april in Dorpshuis Centrum, aanvang 14.30 uur. De toegang is € 2,– voor PCOB én ANBO leden en € 5,– voor niet-leden. Koffie, thee en een koekje inbegrepen. Graag gelijk bij binnenkomst contant én gepast betalen! Tot ziens.

Verrekijker over?
Met haar lezingen ondersteunt Mia Wierx van Rhijn de Saharaoui-nomaden. De nomaden willen heel graag oude verrekijkers om goed met hun kamelen te kunnen werken. Dus heeft u een verrekijker over: fijn als u die mee wilt brengen voor de nomaden. Komt u niet naar de lezing maar heeft u wél een verrekijker over: als u deze – vóór vrijdag 12 april 13.00 uur – naar mij brengt, dan zorg ik dat deze bij Mia in de tas komt. Een belletje naar 592000 kan ook. Dan haal ik de verrekijker wel op. Jan Roelof Koen, Buttervin 2.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen