woensdag 24 april 2024
spot_img

Penaltybokaal bij Sporting Andijk

Op maandag 11 september en dinsdag 12 september heeft het penaltybokaal plaats gevonden bij Sporting Andijk. Voor het eerst werd dit voor alle jeugdleden van de hele vereniging georganiseerd (handbal, korfbal en voetbal). Wat resulteerde tot een Andijker penaltykampioen.
Maandag werd er begonnen met enkel de voetbal, zodat er een schifting gemaakt kon worden voor de finales van dinsdag. Om 18.15 uur mocht de jongste jeugd beginnen. Maar ruim daarvoor stonden er al veel kinderen te trappelen op het veld. Ook stond het al lekker vol langs de lijnen met ouders om te supporten. Per leeftijdscategorie bleven er vijf spelers over die naar de finales van dinsdag mochten.
Dinsdag sloten de korfbal en handbal zich ook aan bij het penaltybokaal. Ook deze dag kwam de jeugd en vele supporters weer enthousiast aan, waardoor het gezellig druk was op het complex. Na veel mooie schoten en worpen te hebben gezien bij alle drie de sporten leverde dit een top drie op bij elke leeftijdscategorie. Alle nummers één streden tegen elkaar, zodat ze de kampioen van hun sport konden worden. Als afsluiting streden de winnaars van alle drie de sporten tegen elkaar om het Andijker kampioenschap.

Beide dagen was het redelijk weer, waardoor het voor de supporters goed vol te houden was langs de lijnen. Al maakte de wind het voor de korfballers wel iets moeilijker om de bal in de korf te krijgen.

Voor de jongste jeugd werd de prijsuitreiking om 19 uur gedaan, zodat ze niet zo lang moesten wachten. Om 20.30 uur vond de prijsuitreiking voor de rest plaats. Onder leiding van voorzitter Marcel Aker werden alle prijzen uitgereikt in een goed gevulde kantine. Alle nummers 1, 2 en 3 van elke categorie kregen een mooie beker, dit werd meteen vastgelegd door fotograaf Koos. Ook kregen de winnaars van elke sport nog een mooie beker. De handbalkampioen is Sophie Schuitemaker, de korfbalkampioen is Mirre Winter en de voetbalkampioen is Thijmen Dekker. Laatst genoemde maakte al zijn vijf penalty’s in de finale en ging als Andijker kampioen met een mooie wisselbeker naar huis.

Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om van deze dag een succes te maken: de scheidsrechters, de trainers, de keepers, de kantinemedewerkers, de supporters, de organisatie en vast nog wel een aantal mensen die we vergeten. En natuurlijk het grootste compliment aan alle deelnemers. Die met hun mooie schoten en worpen er een geslaagd penaltybokaal van hebben gemaakt. Nu een jaar goed trainen, zodat jij volgend jaar misschien wel de kampioen van Andijk kunt worden!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen