maandag 20 mei 2024
spot_img

Peter Schuitemaker nieuwe clubkampioen kolfclub Onder Ons

Afgelopen zaterdag hield de heren kolfclub haar jaarlijkse clubkampioenschap. Vooraf was duidelijk dat er een andere kampioen zou komen als vorig jaar. De winnaar van 2016 was vanwege vakantie niet aanwezig.
Om 13.00 uur startten we met de voorronde die bestond uit 2 x 5 slagen. De resultaten waren zeer wisselend, wat bij het kolven niet ongebruikelijk is. De latere kampioen had een zeer goede dag en sloot de voorronde af met 104 punten.
Hiermee stond hij ruim voor op z’n achtervolgers; een gedeelde 2 de plaats voor 3 leden met 94 punten. Vervolgens ook 3 leden met 93 punten; nu is bij het kolven niets zeker, dus de voorsprong geeft nog geheel geen zekerheid over een goede afloop.

Voordat we de finale speelden met de 9 hoogst geplaatste deelnemers hebben we onze jaarvergadering gehouden. Naast de gebruikelijke agendapunten hebben we afscheid genomen van ons bestuurslid Jaap van de Gruiter. Jaap was periodiek aftredend en heeft besloten een punt te zetten achter zijn bestuurslidmaatschap. Gelukkig hebben we nieuwe bestuursleden kunnen benoemen. In de opengevallen plaatsen (Ernst Franken was al eerder afgetreden) zijn met algemene stemmen benoemd Maarten Koster en Piet Commandeur, zodat het bestuur weer compleet is.

Na de vergadering stond er een overheerlijke broodmaaltijd voor ons klaar. Prima verzorgd door de beheerders van ons clubhuis Cultura.

Vervolgens de finale van ons clubkampioenschap. Het bleef heel spannend tot de laatste klappen. Peter was nog steeds goed op dreef, maar sloeg in zijn partij toch ook een “barreltje”. Vijf punten schiet niet op. De andere finalisten lieten echter ook steken vallen, zodat Peter toch nog met afstand eerste werd met 155 punten. Op een gedeelde 2de plaats eindigden Bob de Wilde en Jaap Bakker met ieder 145 punten. In een barrage met een aanbal wist Bob de bal net een paar centimeter verder in vak 12 te leggen dan Jaap en werd dus nr. 2 van deze spannende eindstrijd.

Cor Bakker
voorzitter Onder Ons

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen