maandag 27 mei 2024
spot_img

Peter Schuitemaker opnieuw clubkampioen Kolfclub Onder Ons

Afgelopen zaterdag speelden de heren van kolfclub Onder Ons voor het jaarlijkse clubkampioenschap. Om 13.00 uur gingen we van start met de voorronde, die bestond uit 2 x 5 slagen. Er hadden zich 21 leden aangemeld; de resultaten waren zeer wisselend, wat bij het kolven niet ongebruikelijk is. De latere kampioen had een zeer goede dag en sloot de voorronde af met 109 punten.
Hiermee ging Peter met afstand aan de leiding; de nummer 2, Dirk Spijker had 104 punten geslagen en nummer 3 Joop de Jong stond op 100 punten. Nu is bij het kolven niets zeker, dus de voorsprong geeft nog geen enkele garantie op de uiteindelijke overwinning.

Voordat we de finale speelden met deze keer de 10 hoogst geplaatste deelnemers, hebben we onze jaarvergadering gehouden. De gebruikelijke agendapunten werden behandeld en de vragen uit de vergadering naar tevredenheid beantwoord. Dit jaar geen bestuurswisselingen en een klein exploitatie tekort, wat niet tot verontrusting leidt.

Ook de in oktober door onze vereniging te organiseren Nederlandse Klasse Kampioenschappen Kolven kwamen ter sprake. De eerste voorbereidingen zijn in samenwerking met de dameskolfclub Vrouwenkliek reeds getroffen. Het beloofd een spannend toernooi te worden, waar alle kolvers in ons land hun kwaliteiten kunnen komen meten met de collega kolvers in dezelfde Klasse.

Na de vergadering stond er een heerlijke stamppot-maaltijd op ons te wachten. Prima verzorgd door de beheerders van ons clubhuis en met een heerlijk ijsje toe waren we klaar voor het vervolg van het clubkampioenschap.

De laagst geklasseerden gingen als eerste de strijd aan; er vonden de nodige wisselingen in de tussenstand plaats, maar de uiteindelijke winnaar moest uit de allerlaatste ronde komen. De mannen gingen gelijk op, weliswaar met verschillende series puntenklappen, maar uiteindelijk sloegen ze er alle drie 46 punten bij. Hiermee bleef het verschil uit de voorronde dus gehandhaafd en was de clubkampioen 2018 bekend.
Peter prolongeerde met een totaal aantal punten van 155 zijn vorig jaar veroverde titel. Tweede werd dus Dirk Spijker met 151 punten en Joop de Jong eindigde als derde met 146 punten.
Na de prijsuitreiking hebben we nog een half “klokje” gekolfd; hiermee werd ons jaarlijkse clubkampioenschap afgesloten.
Cor Bakker,
voorzitter Onder Ons

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen