zaterdag 15 juni 2024
spot_img

Petra Kuin kandidaat register makelaar taxateur

Petra heeft na 2 jaar blokken het diploma K-RMT kandidaat register makelaar taxateur behaald.
Een hele pittige opleiding van 2 jaar. Bij het vak makelaar komen vele dingen aan de orde. De vakken publiekrecht, privaatrecht, vastgoed economie, bouwkunde en financiën en fiscaliteiten en praktijkleer. Bij verkoop en aankoop van een huis komt niet alleen de mooie keuken, kamer enzovoorts aan de orde. Nee, ook fiscaal en juridisch heeft het nog wat te betekenen. Is er een recht van overpad? Wie heeft dat recht erover heen te lopen en hoe zit het met de kosten van onderhoud van dit pad? De overdrachtsbelasting betaal je nu 0%, 2% of 8% en volgend jaar zelfs 10,4%! Veel kennis moet je hebben van alle zaken en ook als je dit diploma hebt, blijf je doorleren met de verplichte permanente educatie.
Maar dan ben je er nog niet. Er moet ook nog een visiestuk geschreven worden. Petra heeft een heel actueel onderwerp genomen “Hoe verleiden we de 65+er te verhuizen in Andijk?” Je leest veel dat er starterwoningen gebouwd moeten worden, dit natuurlijk ook. Maar om de markt echt in beweging te krijgen is de 65+er misschien nog wel belangrijker. Om “de trein” in beweging te krijgen, is de eerste schakel de 65+er. Deze laten de (vrijstaande) woning achter, die wordt weer gekocht door een doorstromer, iemand uit een 2/1kap woning. Die wordt weer gekocht door iemand die zijn tussenwoning achterlaat. Zo krijg je dus meer in beweging dan alleen de starterswoningen. Dus levensloop bestendige woningen dragen misschien nog wel meer bij aan de doorstroming. Heb je dit stuk klaar dan moet je het nog verdedigen voor een commissie en wordt je doorgezaagd. Ook dit Heeft Petra succesvol doorlopen.

Wij van Kuin makelaardij zijn dan ook super trots!! Gefeliciteerd en zo wordt er altijd weer aan kwaliteit gewerkt om iedereen nog beter van dienst te zijn. We staan voor u klaar.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen