donderdag 13 juni 2024
spot_img

Peuterschool De Idenburg in Andijk gaat een extra dag open

Sinds oktober 2021 kunnen peuters terecht bij onze peuterschool De Idenburg, die gevestigd is in de Idenburgschool. In Andijk zijn wij daarnaast ook nog te vinden in de Kuyperschool met onze peuterschool De Kuyper Klointjes. Er zijn al veel blije peuters doorgestroomd naar de kleuterklassen. Op de peuterscholen van Kappio wordt thematisch gewerkt met het VE programma Startblokken wat aansluit op de belevingswereld van jonge kinderen. De aansprekende activiteiten zijn gevarieerd: algemeen spel, spel in een themahoek, ontdekken, knutselen, voorlezen, kring, expressie en bewegen. Ook tijdens eet- en verzorgingsmomenten is er volop interactie.

Buiten spelen vinden we heel belangrijk. Kliederen met zand en water is het favoriete spel van iedere peuter. En bij regen wordt er heerlijk in de plassen gestampt. 
We merken dat de overgang van peuterschool naar de kleuterklas heel makkelijk gaat bij de peuters. Zij kennen de leerkrachten en het gebouw al. Doordat we samen buiten spelen en leuke activiteiten samendoen gaat de overstap heel makkelijk. Ook broertjes en zusjes die meekomen met brengen en halen gaat het wennen op de peuterschool makkelijk af.
Na de zomervakantie gaat peuterschool De Idenburg open voor een vierde dagdeel. Hiermee zijn we dan geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8:15 uur tot 12:15 uur. In deze 4 dagdelen is er ook plek voor kinderen met een VE indicatie. Ouders van kinderen die nu al gebruik maken van de peuterschool en een dag willen wisselen of een dag erbij willen, kunnen informeren naar de mogelijkheden bij ons servicebureau.

Heeft u interesse of vragen over de peuterschool bel met ons servicebureau: 0223-534797 of mail naar: info@kappio.nl. Natuurlijk bent u ook welkom om eens binnen te lopen om een kijkje te nemen op de Dijkweg nummer 30.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen