woensdag 22 mei 2024
spot_img

Pierre Derix schrijft spannend SF boek ‘Twee Werelden’.

Pierre Derix heeft opnieuw een boek geschreven. Na zijn boek over fietstochten door de lage landen (juni 2008 ‘Ga toch fietsen’) en de verhalenbundel ‘Ooit zoiets meegemaakt’ uit 2014, is dit het derde boek van zijn hand. In deze SF roman probeert de schrijver de lezer ervan te overtuigen, dat de huidige wereld zich naar de rand van de afgrond begeeft.

“Ondanks de goede bedoelingen van velen, gaat er nog veel mis op gebied van het milieu, welzijn en geluk. Het lijkt alsof alleen hulp van buitenaf de wereld nog kan redden,” vertelt Pierre Derix.

Spannend en verrassend
‘Twee Werelden’ is een Sience Fiction roman met volop realistisch lijkende gebeurtenissen en dat maakt het zo bijzonder. Het probeert een blik vanuit het heden naar de toekomst te geven. Het beschrijft wat er kan gebeuren als ‘het Kwaad’ de wereld gaat beheersen en mens en milieu het onderspit dreigen te gaan delven. Bijzonder om te melden is dat ook de kaft door Pierre is ontworpen. “Het is naar een eerder gemaakt schilderij.”

Korte samenvatting
De drie hoofdpersonen lijken gevangen te zitten in een uitzichtloze situatie. Het milieu wordt om zeep geholpen en het overgrote deel van de mensheid onderdrukt. Dat alles door een vijftal criminelen (‘de Vijf’) die de wereld op dictatoriale wijze regeren. Als ze onverwacht in contact komen met een onvoorstelbare parallelle wereld, neemt het verhaal een verrassende wending.

Printing on Demand
Het boek is vanaf heden te verkrijgen bij o.a. Primera Andijk, de boekhandel, Pumba.nl en Bol.com. “Het is ontzettend leuk als andere mensen genieten van jouw boek, van je verhaal en zich daardoor mee laten slepen. Als het boek ze bovendien aan het denken zet, vind ik dat niet verkeerd.

Via facebook heb ik al een paar reacties terug gekregen en dat was erg fijn om te lezen. Het boek lijkt goed te worden ontvangen.”

Een fragment uit ‘Twee Werelden’
Het groene licht maakte een zoemend geluid, alsof iemand in trans een mantra aan het uitvoeren is. Van Druten versnelde zijn pas maar het zoemen leek sterker te worden. Angstig nu, keek hij weer achter zich. Niets, niets te zien! Hoe kon dat nu toch! Nog zo’n tweehonderd meter te gaan. Hij haalde alvast de sleutel van de voordeur uit zijn zak. Het zoemen kreeg een hogere toon maar hij kon het nog steeds niet traceren. Daar was zijn huis. Nog geen vijftig meter meer. Hij zette het op een holletje. Het geluid zwol aan ….

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen