woensdag 17 juli 2024
spot_img

Piet de Vries over een ‘ondernemende vrouw’

Komende maandag, dinsdag en woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de VVD is onze dorpsgenoot Andrea van Langen lijsttrekker. Inmiddels is zij alweer 4 jaar wethouder Ruimte, na bijna drie termijnen raadslid en één periode Statenlid. Die politieke carrière was er misschien niet van gekomen zonder Piet de Vries, dé voormalige broodventer in Andijk.

“Toen mij gevraagd werd om iets over haar te vertellen moest ik even terugdenken aan mijn tijd in de wijk. In het verleden heb ik haar ontmoet tijdens het broodbezorgen in ons mooie dorp. Tijdens die gesprekken viel het mij op dat ze veel van Andijk af wist: of het nu ging over voetbalclubs, tennis, dorpsveilingen, cultuur, kerken, het zwembad of bloementelers. Ze wist ook wat er speelde in de politiek. Dat ik zelf lid was van de VVD kwam mooi van pas in die gesprekken.”

Piet vroeg Andrea of ze misschien op de kieslijst wilde, en voor ze het wist zat deze politieke dame als aanstormend talent in de gemeenteraad. “Ik vind dat ze dat met veel passie doet ondanks dat politici veel tegenwind krijgen. Wat de mensen zouden moeten weten is dat zij zich ondanks alles blijft inzetten voor waar ze voor staat. Ze probeert altijd een oplossing te vinden en ook kun je met haar een gesprek aangaan. Ook als wethouder is en blijft ze een Andijkse die het beste voor heeft met ons dorp” aldus Piet, die zelf als nr. 19 op de lijst staat.

Anno 2022 is er ook weer nieuw talent aan de horizon. De 24-jarige Kim Nieuweboer, bedrijfsleider van café Sels, staat op plek 17 van de VVD. Zij vindt het belangrijk dat jongeren in het dorp kunnen blijven wonen, daarom maakt ze zich hard voor woningbouw. “Het zou mooi zijn als jongeren een huis kunnen vinden in hun eigen dorp.” Met Andrea hebben we een lijsttrekker die zich als wethouder volop inzet voor woningbouw: bijvoorbeeld bij Asonia fase 1 en 2, Marees en de hoek-Middenweg. Ook wil zij de regels voor woningsplitsing en wonen in bijgebouwen versoepelen.

In deze Andijker vindt u ook de flyer van de VVD met de speerpunten en kandidaten voor Andijk. Aan de achterkant van de krant vindt u de poster van Andrea op een bouwplaats. Als u ook meer woningen wilt, hang dan deze poster op een opvallende plek en mail ons een foto (zie mailadres verderop), hiermee maakt u kans op een etentje voor twee bij Sels!

Wilt u kennismaken met deze ondernemende vrouwen? Vanwege Internationale vrouwendag organiseren Andrea en Kim aanstaande vrijdag 11 maart tussen 16:00 en 19:00 uur bij Sels een netwerkborrel voor ondernemende vrouwen. Het is fijn elkaar te kunnen ontmoeten, leren kennen inspireren! Speciale gasten zijn Mariëlle Paul (VVD-Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder), gedeputeerde Esther Rommel en Monique Ravenstijn, eigenaresse van de Jumbo-supermarkt in Zwaagdijk. Maar natuurlijk zijn álle vrouwen uit Andijk en omgeving welkom! De borrel is bedoeld om onder het genot van een drankje gezellig met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Let op: u hoeft geen lid van de VVD te zijn. Iedereen is welkom! Om zicht te houden op het aantal bezoekers vinden wij het fijn als u zich aanmeldt via andreavanlangen@outlook.com.

Graag tot ziens in Sels!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen