maandag 20 mei 2024
spot_img

Piet den Hartog clubkampioen kolfclub Onder Ons

Afgelopen zaterdag is er door kolfclub Onder Ons gespeeld om het clubkampioenschap. Achttien leden hebben hieraan deelgenomen. Er is gespeeld met voorronden om te bepalen wie er in de finale mochten uitkomen. Na de eerste voorronde stond de kampioen van 2018 op de eerste plaats met 55 punten, direct gevolgd door Jan Dop met 53 punten. Daarachter 4 leden met 51 punten; deze punten waren geslagen met voorgift. Spelen met voorgift is een systeem om het verschil in klassen enigszins te compenseren. Per klasseverschil worden er dan 3 punten extra toegekend; de zelf geslagen punten worden tot maximaal 51 punten aangevuld. Het komt dus voor, dat je niet de volledige voorgift krijgt toebedeeld vanwege dit maximum.

Na nog een voorronde waren de 9 finalisten bekend; Jan had totaal 102 punten verzameld en ging daarmee aan kop. De latere winnaar volgde met 99 punten. De ander finalisten hadden 92 (1x), 91 (3x), 90(2x) en 88 punten geslagen. Deze punten gingen mee naar de finale.

Voordat we die eindronde speelden, hebben we de ledenvergadering gehouden, waar naast de gebruikelijke agendapunten ook twee voorstellen van de Kolfbond moesten worden beoordeeld. Hierin werd door de leden een duidelijk standpunt ingenomen, zodat de bestuursdelegatie op de a.s. Bondsvergadering dit besluit kan laten weten.

Na de vergadering hebben we van een voortreffelijk buffet genoten.
Dit was weer keurig verzorgd door onze baanhouders Peter en Mirjam Venema. Met een tevreden en voldaan gevoel werd er begonnen aan de finale; na de eerste twee partijen stonden 5 van de spelers vlak bij elkaar en stak Cok van Es hier bovenuit met 137 punten en behaalde daarmee de derde plaats.

De uiteindelijke kampioen zou dus komen uit de laatste partij; de strijd tussen de nrs 1 en 2 ging vrij gelijk op, waarbij het verschil in voorgift nadrukkelijk een rol speelde. De allerlaatste klap gaf uiteindelijk de beslissing. Jan had zichzelf een kasbal bezorgd (voor de puntenklap ligt de bal dan in het vak achter de paal) Piet den Hartog kwam uit op 142 punten en Jan sloeg z’n eerste poedel van de hele dag. Hij bleef hiermee staan op 141 punten en werd daarmee een goede tweede in dit kampioenschap.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen