dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Piet Vriend gehuldigd als ere-lid Nederlandse Hostavereniging

Piet Vriend, in Hosta-land inmiddels geen onbekende meer, hij heeft als liefhebber zich ontwikkelt tot een ware ambassadeur. Vanuit Andijk was hij dan ook met grote regelmaat onderweg om deze plant en haar liefhebbers bij te staan in hun hobby.

Ruim 28 jaar, om precies te zijn in 1990 werd Piet Vriend lid van de Nederlandse Hosta vereniging. Leergierig van aard ontpopte hij zich als een waardig collegiaal lid die door vele met open armen werd ontvangen.
Vanuit zijn enthousiasme was het dan ook niet vreemd te noemen dat hij 1999 bestuurslid werd en uiteindelijk doorgroeide tot het dagelijks bestuur.

In 2009 werd Piet Vriend, toen in de functie als secretaris, verrast door het wegvallen van de in die periode functionerende voorzitter. Gelijk nam Piet de verantwoording op zich met als resultaat dat hij tot 2012 als secretaris, redactielid en interim voorzitter functioneerde. Een echte duizendpoot, hoe zwaar de last op zijn schouder dan ook was, zijn gedrevenheid voor de Hostavereniging leverde hem de benodigde energie.

In 2012 werd door de komst van een nieuwe secretaris Piet Vriend iets ontlast en benoemde de ledenvergadering hem tot de nieuwe voorzitter. Voorafgaande deze periode heeft Piet alle voorzitters die de NHV rijk was, mogen dienen om vervolgens nu op zijn eigen manier de scepter over de vereniging te zwaaien.

In de beschreven periode was Piet ook de hoofdredacteur van ons verenigingsblad Het Hostablad. Met volle overgaven werd het verenigingsblad met de jaren steeds beter. De rol als voorzitter was voor hem dan ook geen belemmering om als hoofdredacteur samen met zijn team te blijven werken aan zijn kindje, zo voelde hij dat, Het Hostablad.

Hoe mooier het blad werd qua inhoud en uitstraling des te kritischer werden de leden, hetgeen voor Piet de inspiratie was om samen met zijn team te blijven slijpen aan deze mooie diamant.
In 2017 heeft Piet te kennen gegeven zich alleen op het verenigingsblad te willen gaan richten en derhalve de taak van voorzitter aan derde over te dragen.

Op onze reguliere studiedag is Piet Vriend gehuldigd als erelid van de Nederlandse Hosta vereniging. Daarnaast zal er een nieuwe Hosta worden geïntroduceerd welke de naam van Piet Vriend zal worden meegegeven.
Dit gebaar is slechts een bescheiden vorm van eerbetoon in relatie wat onze VRIEND voor ons heeft gedaan en nog lang zal blijven doen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen