maandag 22 juli 2024
spot_img

Pieternel vindt het hier heerlijk

Pieternel is geboren in Zeeland en is sinds haar achtste woonachtig in Noord-Holland. “Ik heb op verschillende plekken in Noord-Holland gewoond en als laatste op de Veluwe. Daar konden mijn man Willem en ik niet echt aarden en toen ons huis uiteindelijk verkocht werd zijn we in Andijk terecht gekomen.” Daar runt ze nu haar (web)winkel en brengt ze veel tijd door met haar mopshondjes.

Een heerlijk dorp
Pieternel en haar man zijn elkaars jeugdliefde en inmiddels al 37 jaar samen waarvan dit jaar 30 jaar getrouwd. Ze zijn in Andijk terecht gekomen, omdat ze kleinschalig en in een leuk dorpje wilde gaan wonen. “En Andijk was over de dijk de kortste route naar het werk van mijn man.” Toen de kinderen nog klein waren woonden ze ook in een klein dorpje en dat beviel hen prima. Inmiddels wonen haar drie kinderen en inmiddels zes kleinkinderen, verspreid door het land. Toen Pieternel hier net kwam wonen heeft ze zich meteen aangemeld als lid van de Vrouwen van Nu en is ze als vrijwilliger aan de slag gegaan achter de balie van verzorgingshuis Sorghvliet. Daarnaast liep ze toen al veel met de honden. Door deze activiteiten is ze snel ingeburgerd. “Ik vind het hier lekker wonen, iedereen komt gewoon achterom.”

Mopshondjes
Aan de poort heeft ze een bordje hangen met twee hondjes, waarvan er eentje een piratenkapje op zijn oog heeft. Haar hondjes zijn bijna negen jaar en één van de hondjes mist een oog. “Hij had drie jaar geleden een beschadiging aan zijn oog. We zijn veel bij de dierenarts geweest en deze heeft nog geprobeerd om het oog te redden maar dit mocht helaas niet baten.” Pieternel vertelt dat een hond daar minder moeite mee heeft dan een mens, ze passen zich snel aan. “Als je hem aan de verkeerde kant benaderd schrikt hij wel maar verder heeft hij er weinig last van en is hij net zo vrolijk en lief als dat hij daarvoor was.” De hondjes Bobbie en Boris komen bij een fokker vandaan, hebben papieren en zijn raszuiver. “Ze kunnen goed met kinderen. Als je voorbij komt lopen, blaffen ze wel, de driftkikkers, maar ze zijn ontzettend lief.”

Webwinkel
Pieternel runde vroeger een woonwinkel in Apeldoorn en was toen vaak zeven dagen per week van huis. “Ik had wel personeel hoor, maar naast het runnen van de winkel moet je ook de inkoop en administratie doen. Dat was wel zwaar.” Nu heeft ze een webwinkel in cadeauverpakkingen. “Die had ik al, maar heb ik gewoon meeverhuisd naar Andijk. Mensen kunnen online bestellen maar ook bij mij aan de deur afhalen. Ze heeft een showroom aan huis en de hondjes liggen er vaak gewoon bij. “Als het bord buiten hangt ben ik thuis en kun je zo langskomen!”

Pieternel geeft ook creatieve workshops en kinderfeestjes bij haar thuis en is voor haar bedrijf ‘Inpakken en uitdelen’ actief op sociale media zoals Facebook, Instagram en Pinterest. Ze was het bijna vergeten te vertellen, maar naast haar vrijwilligerswerk, honden en haar webwinkel hebben ze nog drie bijenkasten in de tuin. Met een beetje mazzel kunnen ze straks weer verse honing uit de kasten halen.
“Ik zal me niet snel vervelen!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen