maandag 27 mei 2024
spot_img

Plantenkwekerij Gitzels geeft stokje over aan de volgende generatie

Per 1 januari 2024 geven William en Karin Gitzels de directie verantwoordelijkheden over aan zoon Mike Gitzels. Na 35 jaar ondernemerschap wordt er nu de ruimte gegeven voor de 3e generatie om het familiebedrijf te leiden. Daarnaast neemt ook Pé Kors afscheid van Gitzels. Pé was voormalig eigenaar van Plantenkwekerij Joh. Kaan welke in 2010 is gefuseerd met Plantenkwekerij Gitzels. De afgelopen 13 jaar heeft Pé de verkoop voor zijn toenmalige klanten met veel passie voortgezet en draagt zijn taken over aan zijn huidige collega Joris Botman.

Plantenkwekerij Gitzels, oorspronkelijk gevestigd in Zwaag, heeft zich de afgelopen 24 jaar sterk kunnen ontwikkelen in het Glastuinbouwgebied het Grootslag in Wervershoof. Op dit moment worden daar jaarlijks worden er zo’n 160 miljoen koolplanten opgekweekt onder 12 hectare glas. Daarnaast verleent het bedrijf diverse opkweekdiensten aan zaad- en veredelingsbedrijven. Meer info: www.gitzels.nl.

De afgelopen 5 jaar is er binnen het team van Gitzels geleidelijk toegewerkt naar een natuurlijke overdracht. Het huidige managementteam bestaat uit Mike Gitzels (directie), Kees Grent (bedrijfsleider), David Baas (verkoop), Matthijs Woestenburg (teelt) en Frank Bakker (Clean Plant). William: “Deze bevlogen collega’s staan samen met hun collega’s garant voor een prachtige doorontwikkeling van Plantenkwekerij Gitzels. Met oog op onze ambities blijven we een belangrijke schakel en van toegevoegde waarde voor de sector”
Mike is trots om al op jonge leeftijd het vertrouwen te krijgen van zijn ouders om het bedrijf verder voort te zetten. Er staat een prachtig team van ervaren en jonge krachten die dagelijks zorgen voor het beste uitgangsmateriaal voor de tuinders. Mike: “Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet om ons familiebedrijf verder te ontwikkelen.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen