vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Plek voor iedereen in de dierenweide van meneer Knukkel

Boeh! Bèèh! Kukelekuuuuu! Het is een gezellige drukte in de voortuin van Gerrit Knukkel. Hij geniet van zijn beestenbende en vooral van alle andere bezoekers die ook van het schouwspel genieten. “Het is prachtig om te zien hoe al die kinderen even komen kijken of alles er nog staat!”

Het begon met een schaap met twee lammetjes die een woning zochten. In de voortuin op het gras vonden zij een plekje. Niet veel later kwam er een ander dier bij en het ‘jonkte’ gewoon aan.

Bijzondere verzameling
Naast het schaap, een ezel en een kikker ligt een poesje in een mandje te slapen. Verderop zitten vogeltjes in het gras en er is zelfs een koalabeer neergestreken op de dierenweide. “Inmiddels staan er meer dan 40 dieren,” lacht Gerrit. “Dat worden er vast nog wel meer. Er is plek voor iedereen in mijn dierenweide. Het enige nadeel is dat de dieren geen gras eten. Af en toe moet iedereen dus even van zijn plek om de grasmaaier er langs te laten. Voordeel is dat iedereen dan weer een nieuwe plek krijgt. De kinderen speuren dan de hele tuin af met hun ogen om te kijken of hun favoriete dier er nog wel bij is!”

Niet voeren
Ook al eten de dieren geen gras, ze mogen ook niks anders gevoerd krijgen. “Voor de zekerheid heb ik maar een bordje neer gezet! Een grapje, waardoor het ook voor oudere kinderen en volwassenen leuk blijft. Want zeg nou zelf, we moeten het leven niet altijd zo serieus nemen toch? Lachen is gezond! ‘s Avonds wordt het bordje zelfs verlicht.” Gerrit houdt wel van een grapje. “De haan die ik kreeg van een buurman had met Pasen ineens een ei gelegd. Het bleek ook nog een chocolade ei te zijn. Ik heb mijn buur wel even bedankt voor zijn bijzondere variant op de gans met gouden eieren, dat begrijpen jullie wel!”

Geluidenshow
Op de tijdstippen dat de kinderen langs de tuin richting school lopen of juist weer naar huis, probeert Gerrit de geluiden aan te zetten. “Met hulp van een buurman hebben we van elk dier het geluid opgenomen en dat spelen we dan af. Alleen de slak…tja, die hoor je niet!”

Plannetjes
Wie goed kijkt ziet dat er een aantal eenden in de tuin zitten, die een boek lezen. Iedereen is benieuwd wat er in dat boek staat. “Plannetjes heb ik genoeg en één daarvan is dat ik de verhalen uit die boeken ook in wil spreken als korte luisterverhalen. Dat is toch grappig? Maar dat is iets voor de toekomst.” Naast de dierenweide bijhouden en het maken van miniatuur kermisattracties heeft Gerrit ook plannen voor een bescheiden buurtfeest en staat er een ballonvlucht met de kleinkinderen op het programma. “Vervelen zal ik me voorlopig niet!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen