vrijdag 12 april 2024
spot_img

Politiek Jaar

We keren weer langzaam terug naar het “normale leven”. Een lange periode van droog en warm zomerweer loopt ten einde, de vakanties zijn voorbij, de kinderen óók de studerende gaan weer naar school. Alle werkenden gaan thuis of op kantoor weer aan de slag.
Ook het politieke seizoen gaat van start. De VVD vergadert op 13 september, de eerste commissievergadering is op 15 september en de eerste raadsvergadering op 29 september in Wognum. Er komen hele verschillende onderwerpen aan bod. Denk aan de meicirculaire (financiën), Centrumplan Abbekerk (woningbouw), Omgevingsvergunning Wings of Change (Andijk), de nota Wonen en Zorg (beleid) en de informatieveiligheid. U bent van harte welkom om te komen, meekijken kan ook digitaal.

Het was een lang hete zomer met allerlei verontrustende berichten uit Den Haag. De coronacrisis, de vluchtelingencrisis, de stikstofcrisis, de energiecrisis en de steeds maar stijgende kosten van de dagelijkse boodschappen. Allerlei zaken waar onze inwoners ook de gevolgen van ondervinden. Dat laatste was voor mij reden om een “Mootjes Supermarkt” te beginnen. Een mini super waar de eerste levensbehoeften gratis meegenomen maar ook aangevuld kunnen worden. Zo kunnen we elkaar helpen.

Als VVD Westfriesland hebben we deze zomer niet stilgezeten en op de landbouwshow in Opmeer een stikstof statement afgegeven aan Esther Rommel de verantwoordelijke gedeputeerde in de provincie én we hebben samen met 29 andere VVD fracties in Noord-Holland in een brief onze zorgen geuit over de grote Asielinstroom. Ik wandel nog steeds regelmatig met de hondjes langs de begraafplaats en wat is het mooi opgeknapt, daar kijk ik met trots op terug.

Het gaat ongetwijfeld een pittig politiek jaar worden. De tegenstellingen lijken groter dan ooit. Toch zullen er oplossingen gevonden moeten worden. Of je nu wethouder bent of raadslid politiek is nooit saai en stelt je steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Ik heb er zin in, ik hoop u ook!

Andrea van Langen, raadslid.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen