zaterdag 13 april 2024
spot_img

Politiek Medemblik roept ondernemers in de gemeente op om toiletten open te stellen

Hoe moeilijk is hoge nood? Nou, voor sommige mensen heel moeilijk. En hoe lastig is het dan als daar ook geen voorzieningen tegenover staan. Dan wordt het heel lastig. “Veel mensen hebben last van incontinentie en/of darmproblemen. Zij kunnen het niet eens ophouden en dan is hoge nood niet allen lastig maar een ernstig probleem.
De Maag Lever Darm Stichting vraagt hier al jaren aandacht voor”, zegt Silva Visser van de ChristenUnie (CU).

Recent heeft een motie van de CU met meerdere ondersteuners: PWF, PW2010, BAMM, VVD, GroenLinks en Hart voor Medemblik het net niet gehaald (de overige partijen stemden tegen). In de motie werd het college verzocht om voor dit probleem een oplossing te vinden. Maar dat wilde de gemeente niet omdat de gemeente niet de middelen zou hebben volgens de portefeuillehouder Financiën. Wie hieraan meedoet kan in de Hoge Nood-app of anderszins worden opgenomen. De app laat zien welke ondernemer zijn toilet heeft opengesteld en waar ook de gemeente openbare toiletten heeft.

In de gemeente Medemblik is het niet bekend waar die locaties zijn. “Althans, nog niet. Wij vragen dan ook jullie aandacht voor dit sociale probleem en zijn op zoek naar bereidheid onder de ondernemers. En wie weet doet deze persoon dan ook nog wel een andere boodschap…”, aldus Silva Visser.

“Zestien maatschappelijke organisaties waaronder Maag Lever Darm Stichting en de Toiletten Alliantie roepen de overheid op om snel meer toiletten te plaatsen om zo met name fietsers, wandelaars en andere toeristen een sanitaire stop te gunnen. Maar ook aan de ondernemers in onze gemeente! Vandaar dat wij dit initiatief van harte onder de aandacht willen brengen van ondernemers in de gemeente Medemblik”, zegt Gerrit van Keulen, dit het initiatief coördineert.

Aanmelden?
U kunt uw bereidheid opgeven bij Gerrit van Keulen, coördinator Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid “Medemblik”: per email: gwtmedemblik@gmail.com of telefonisch (op werkdagen van 13-18 uur) – 0228 751 898.

Toiletlocatie zelf aanmelden?
Ben je retailer – eigenaar van een winkel(keten), horecaonderneming, hotel of bedrijf en beschik je over toiletruimte? Via de Hoge Nood-app meld je je toiletruimte aan. De toiletruimte is dan openbaar beschikbaar voor alle Hoge Nood-appgebruikers.
Ergens in juli zullen we via de media bekend maken welke bedrijven hieraan hun zeer gewaardeerde medewerking hebben verleend!
Dit is een initiatief van de ChristenUnie, PWF, PW2010, BAMM, VVD, GroenLinks en Hart voor Medemblik in samenwerking met de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid “Medemblik”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen