dinsdag 16 april 2024
spot_img

Poolreizigster Bernice Notenboom in De Kapel!

Vrijdag 4 november een unieke bijeenkomst met klimaatjournaliste en poolreizigster BERNICE NOTENBOOM in De Kapel! Zij was de eerste vrouw die, op 8 januari 2008, op ski’s de Zuidpool bereikte. Een tocht van 840 kilometer!

Bernice Notenboom was de drijvende kracht achter de ‘Winds of Change‘ expeditie dit jaar op de Groenlandse IJskap. Met haar team heeft zij van 5 mei tot 1 juni de Groenlandse ijskap van zuid naar noord geskied met behulp van vliegers. Het succes van de expeditie was voor 100% afhankelijk van de wind; geen mens kan deze afstand op eigen kracht in korte tijd afleggen.

Windenergie
Doel van deze uitdagende 2000 km lange ski-kite tocht was: aandacht vragen voor de onbekende potentie van kite-power als energiebron. Wind heeft de capaciteit om de aarde honderden malen van energie te voorzien maar nu komt nog maar 6% van de elektriciteit in de wereld uit wind. Juist nu olie en gas duurder en schaarser worden, de klimaatdoelen naderen, biedt het kansen om de energietransitie te versnellen.
Bernice Notenboom is met name bekend geworden door de televisieserie ‘Klimaatjagers’, die in 46 landen is uitgezonden. Verder van haar boek “Arctica, mijn biografie van de Noordpool”, de films The Arctic March, Sea Blind, Sky Gods – The Price of Our Love of Flying en haar artikelen in National Geographic. De expeditie van 2022 – Winds of Change – zal onderdeel zijn van de documentaire die in 2023 uitgezonden zal worden. Zie ook haar website www.bernicenotenboom.com.

Boeiend!
Bernice Notenboom komt hier spreken op uitnodiging van de PCOB afdeling Andijk. Reken maar dat dit een boeiende bijeenkomst wordt! Dit wilt u niet missen! De lezing van Bernice Notenboom is vrijdagmiddag 4 november in De Kapel, Middenweg 48, en begint om 14.30 uur. Toegang: 2 euro voor PCOB-leden, 5 euro voor niet-leden. Dat is inclusief koffie/thee in de pauze. Graag gelijk bij binnenkomst contant én gepast betalen. Tot ziens!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen