Op zaterdag 2 juli 2022 schiet het feest ein-de-lijk weer uit de grond; de 37e editie van het Dijkpop Festival in Andijk. Een festival waarvoor iedereen weer terugkomt om met elkaar de zomer te vieren. Pop Vriend Seeds / KWS Vegetables is trotse hoofdsponsor van Dijkpop en wortelt zich in dit zomerspektakel. En dat zie je terug in het hoofdpodium DIJKPOP ROOTS.

Een thema met meerdere lagen volgens Jacco Kaarsemaker, Manager Marketing Communications bij Pop Vriend Seeds: “Everything Leads to the Roots verwijst allereerst natuurlijk naar de roots van Pop Vriend Seeds die in Andijk liggen. Vanuit hier is Pop Vriend uitgegroeid tot wereldmarktleider in spinaziezaad en een grote speler in bonenzaad. Wij zien een parallel met DIJKPOP dat van lokaal festival is uitgegroeid tot een begrip. Wij vinden het dan ook heel tof om hoofdsponsor te mogen zijn en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Festivalorganisator Joost Buis van Dijkpop: ’Dijkpop is uitgegroeid tot een groots festival. Een vertrouwde plek waar je met je vrienden naar toegaat, maar waar je ook weer oude bekenden tegenkomt. Veel bezoekers komen jaarlijks terug, daarom willen we blijven verrassen. Dit doen we door de beste artiesten te programmeren, maar ook met de uitstraling van ons festivalterrein. In het vernieuwen zit ook de gemene deler met Pop Vriend Seeds. Wij gaan graag samenwerkingen aan met een partijen die hun nek durven uitsteken en lef tonen. Dit kan alleen maar leiden tot mooie nieuwe dingen”.

Sterke roots = sterke samenwerkingen
Sinds 2019 is Pop Vriend Seeds onderdeel van de KWS Family: een van ‘s werelds grootste onafhankelijke zaadbedrijven. Om zo’n nieuwe samenwerking te kunnen realiseren, zijn ook sterke wortels nodig en deze worden nog krachtiger nu ze gebundeld zijn. Pop Vriend Seeds en KWS Vegetables hebben een sterke geschiedenis in de zaadveredeling en hebben de handen ineengeslagen om samen verder te groeien in de vollegrondsgewassen (spinazie, bonen, snijbiet, wortel en rode biet) en de vruchtgewassen (tomaat, paprika, komkommer en (water)meloen).

Diepgeworteld dankzij sterke focus
Bij Pop Vriend noemen ze zichzelf absolute ‘seed geeks’. Het bedrijf focust zich heel bewust op een beperkt aantal gewassen. Het doel? De beste worden binnen deze gewassen. Door de sterke focus op alleen de beste genetica, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot superspecialist in een selectie van groentezaden.

Everything Leads to the Roots
Kortom, een thema dat op verschillende niveaus leidt naar de roots. Jacco: “Uiteraard zijn de gevestigde artiesten als White Lies en Son Mieux, maar ook ’upcoming’ artiesten als Froukje de belangrijkste ingrediënten om DijkPop te laten ontpoppen tot een fantastisch en onvergetelijk spektakel! Wij hebben er zin in.”

Diggin’ it
Misgegrepen tijdens de kaartverkoop? KWS/Pop Vriend Seeds geeft je nog een kans op de laatste exclusieve tickets, maar daarvoor moet je wel met je handen tussen de wortels van de West-Friese klei.

Houd de socials van Dijkpop in de gaten voor de aanwijzingen en misschien zien we jou bij ‘DIJKPOP ROOTS’.