maandag 26 februari 2024
spot_img

Pop Vriend Seeds nieuwe hoofdsponsor Dijkpop

Met ingang van de komende editie, op 4 juli aanstaande, is Pop Vriend Seeds de nieuwe hoofdsponsor van festival Dijkpop. Dit jaar treden o.a. Lil Kleine, The Shavers, Bazart, DJ Mesto en de Valvetronic Brassband op tijdens het bijzondere evenement aan de Kleingouw in Andijk.

Zaadveredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds, geworteld in Andijk, en Joost Buis van Dijkpop tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst waarmee het bedrijf zich voor enkele jaren aan Dijkpop verbindt. Onderdeel van het partnership is dat het hoofdpodium de naam Popeye stage zal dragen.

Creatief partnership
Dijkpops Joost Buis is blij met de samenwerking met Pop Vriend Seeds: ‘Pop Vriend is echt zo’n bedrijf waar Andijk trots op is. Ze doen zaken over de hele wereld maar we delen de – misschien wel typisch West-Friese – mentaliteit van no-nonsens, aanpakken en gewoon doen. Je merkt ook dat ze het festival kennen; we werken samen aan leuke en vernieuwende ideeën om deze 37e editie weer memorabel te maken’.

Eigenzinnig
Ook Pop Vriend Seeds koos bewust voor samenwerking met Dijkpop. Marketing manager Kim Gieling: ‘Dijkpop is een begrip, veel van onze collega’s komen er al jaren. Het is een festival van hoge kwaliteit, ze varen een eigen koers en zijn een tikkeltje eigenzinnig, daar herkennen we ons in. Net als wij zijn ze sterk gegroeid, met behoud van hun heel eigen karakter. Dijkpop is een van de vele dingen waar we als regio trots op mogen zijn’.

(Inter)nationale line up
Dijkpop beleeft dit jaar zijn 37e editie. Het heeft een vaste plek op de festivalkalender veroverd met een jaarlijks sterke en gevarieerde line up van (inter-)nationaal vermaarde artiesten. Op eerdere edities traden onder andere op Douwe Bob, Novastar, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Herman Brood, Racoon, K’s Choice, Donnie, Kensington, de Jeugd van Tegenwoordig, Kriss Kross Amsterdam, The Opposites, Ronnie Flex, Typhoon, Bush, Bløf, Beth Hart. Bijzonder is dat de organisatie geheel drijft op meer dan 300 vrijwilligers uit de regio. In de afgelopen jaren waren alle kaarten ruim voor aanvang van het festival uitverkocht. www.dijkpop.nl

Wereldmarktleider spinazie
Pop Vriends Seeds werd in 1956 opgericht in Andijk door Popke Vriend. Het bedrijf richt zich op de hoogwaardige veredeling van een beperkt aantal gewassen en is daarin uniek. Met deze strategie is Pop Vriend sinds enkele jaren wereldmarktleider in spinaziezaad. De nieuwe naam van Dijkpops hoofdpodium verwijst hiernaar met een knipoog. Op het Dijkpopterrein kunnen bezoekers Pop Vriend straks op een speelse manier beter leren kennen. Ook viert Pop Vriend haar jaarlijkse zomerfeest op de Avond van Andijk (3 juli) op het festivalterrein.

www.popvriendseeds.com

Meest gelezen laatste 7 dagen