zondag 23 juni 2024
spot_img

Popkoor Cantabilé viert 25-jarig jubileum

25 Jaar geleden nam een aantal enthousiaste mensen het initiatief om een nieuw zangkoor in Andijk op te richten. Het werd een koor met als motto: “Zingen is vooral gezellig en maakt je blij”. Er werd gekozen voor een repertoire met Engelse en Nederlandse populaire songs. Het bleek al snel dat er duidelijk behoefte was aan een dergelijk popkoor want er kwamen veel mensen op af die zich aanmeldden zodat het koor al gauw 125-130 leden had, niet alleen uit Andijk maar ook uit omliggende dorpen en moest er zelfs een wachtlijst ingesteld worden. Popkoor Cantabilé was een feit!

Wim Broer was de eerste dirigent en onder zijn deskundige leiding en met ondersteuning van een combo met 3 muzikanten werden de nieuwe songs ingestudeerd en werden de resultaten zichtbaar en hoorbaar met de week beter.
“Cultura” was de vaste thuishaven en daar werd dan ook het eerste koffieconcert gegeven. Al snel kwamen er uitnodigingen voor meer optredens in de omgeving en deed Cantabilé mee aan korenfestivals in o.a. Medemblik en “Paradiso” in Amsterdam met goede beoordelingen. In 1995 en 2003 werden er cd opnames gemaakt, Cantabilé ontwikkelde zich voortvarend!

Het 15-jarig jubileum werd groots gevierd met een spetterend concert in de Parkschouwburg in Hoorn o.l.v. de nieuwe dirigent Alex Hylkema en het 20-jarig bestaan vond plaats in sporthal “de Klamp”.
Het koor telt op dit moment 68 leden en staat nu steviger dan ooit tevoren en gaat het 25-jarig jubileum vieren met een concert op zaterdag 9 juni 2018 om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk in Andijk.

Onder de enthousiaste en bevlogen leiding van dirigent Rolf Keur is er een prachtig programma tot stand gekomen waarin oudere songs worden afgewisseld met nieuwe, aangevuld met visuele aspecten in de vorm van dans, belichting en beeld.

De entreeprijs is €7,50 inclusief een pauzedrankje en kaarten zijn verkrijgbaar bij:
Primera – Andijk, Cultura – Andijk, Beerepoot -Wervershoof en op de avond zelf bij de ingang van de kerk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen