vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Popkoor Cantabilé viert dertigjarig jubileum met Winter jubileumconcert op 16 december

Het Andijker Popkoor Cantabilé viert haar dertigjarig jubileum op zaterdag 16 december met een spetterend Winter Jubileum Concert in de Gereformeerde Kerk. Het koor biedt een muzikaal spektakel met ondersteuning van rockband Searching Valentine en a-capella mannenkoor Hale Bopp 4. Bezoekers worden onder andere getrakteerd op klassiekers als Stairway to Heaven van Led Zeppelin en Nothing Else Matters van Metallica. “Het wordt een waar kijk- en luisterspektakel”, verklapt voorzitster Marian van Zwieten. “Bezoekers kunnen deze avond muziektheater verwachten”.

Voortvarende start
Dertig jaar geleden plaatsten drie Andijker dames een advertentie om aandacht te vragen voor een nieuw koor. Vooral omdat ze wat anders wilden bieden dan de talrijke kerkkoren in Andijk en omgeving. De belangstelling was overweldigend. In korte tijd meldden zich 125 mensen, niet alleen uit Andijk maar ook uit de omliggende dorpen en moest er zelfs een wachtlijst worden ingesteld. Een gezond begin van het koor dat dertig jaar na dato nog steeds zo’n zestig actieve koorleden heeft.

Gevarieerd repertoire
Wim Broer was de eerste dirigent en onder zijn deskundige leiding werden de nieuwe songs ingestudeerd. De eerste pianist was niemand minder dan Sven Manshande. “Toen was hij een jochie van vijftien die we met de auto moesten ophalen”, vertelt Marian. Tegenwoordig kunnen mensen hem kennen van de landelijk toonaangevende pianoshow ‘Sven the pianoman”. Het eerste nummer van Cantabilé, ‘Terug naar de Kust’, werd goed ontvangen. Sowieso valt het repertoire van het koor goed in de smaak. De gekozen nummers bestaan uit een samenstelling van songs vanaf de jaren zestig tot aan de hedendaagse popmuziek.

Van uienschuur tot Paradiso
Dorpshuis Cultura is de thuishaven van het koor, waar elke vrijdagavond wordt gerepeteerd en concerten worden gegeven. Maar ook buiten de deur timmert het koor stevig aan de weg met optredens op bijzonder locaties; van de uien schuur van de firma Broer, de Avond van Andijk tot aan een goedgevuld Paradiso en de Park schouwburg in Hoorn. De koorleden hebben mooie herinneringen aan de afgelopen jaren. “Een vol Paradiso was een heel bijzondere ervaring”, vertelt Marian. Maar ook andere optredens waren soms een waar avontuur: “We hebben ook wel eens op een podium gestaan dat helemaal heen en weer ging”. Lachend: “Daar vielen we bijna vanaf”.

Mannelijke leden gezocht
Hoewel het koor op dit moment stevig en gezond in de schoenen staat kan Cantabilé nog wel mannelijke leden gebruiken. Mannenstemmen zijn belangrijk voor het geluid van de muzikale bijdragen. Met alleen vrouwen wordt het geluid al snel te iel. Maar nieuwe vrouwelijke leden zijn ook van harte welkom.

Het Winter Jubileum Concert wordt zaterdag 16 december 2023 vanaf 20.00 uur gehouden in de Gereformeerde Kerk. De entreeprijs is €10,00 en kaarten zijn te bestellen via de website cantabileandijk.nl. Op de avond zelf zijn kaarten te krijgen bij de ingang van de kerk. Vanaf 22.00 uur start de afterparty in Cultura waar iedereen welkom is m.m.v. Daydream Heroes.
Wie het koor graag wil volgen en een gegarandeerde plek bij concerten kan zich aanmelden als ‘vrienden van Cantabile” voor een minimale bijdrage van
€ 15,00 per jaar.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen