maandag 22 april 2024
spot_img

Positief

Na de emoties van 4 mei was er 5 mei feest in Nederland. In Andijk had het Dorpshuis een leuk feest georganiseerd met een heuse band. Geen gedonder in de tent maar gewoon West-Friese gezelligheid met een biertje. Aan de praat met meerdere mensen……iemand gaf een opmerking naar mij. “Wanneer krijgen we iets positief te horen vanuit de raad”? ik was even verbaasd en kon niet direct van repliek geven. Het gaf me wel te denken en kwam tot de conclusie dat er wel degelijk positief nieuws te melden is:
– Er is een motie gemaakt met de hele raad in volledige overeenstemming, om het zwembad voor Medemblik op een andere plek te gaan bouwen. College heeft dit omarmd en gaat aan de slag om dit zeker te onderzoeken. Hiervoor wordt een voorbereidingskrediet gevraagd

– Deze maand brengt VVD een motie in om de parkeernorm aan te passen om meer woningbouw te kunnen starten. Wij ondersteunen dat van harte. Die stem hebben ze alvast binnen maar ik denk dat meer partijen dit een goed plan vinden.

– Informatiebeveiliging wordt goed opgezet, mede door een rapport van de Rekenkamer commissie. Hier hebben wij zeker geld voor over. Was voor ons een verkiezingspunt.

– We hebben unaniem een motie aangenomen om zorgfraude beter aan te passen

– Dankzij HvM krijgt de Koet in Midwoud een zebrapad.

We hebben dus de swing erin. Wel hebben we een periode gehad dat er weinig gebeurde. 2 raadsvergadering afgezegd vanwege gebrek aan stukken. Maar ook dat is voorbij. We gaan 2023 zeker goed afsluiten en doen ons best om veel op de agenda te krijgen en hopen natuurlijk op de steun van anderen. Gaat lukken, zeker als we zo positief blijven……

Silva Visser
Christenunie.medemblik@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen