woensdag 22 mei 2024
spot_img

Postbezorgers met wensen

December Feestmaand. De postbezorgers in Andijk merken het meteen. Naast de post die het hele jaar door bezorgd moet worden, zijn er nu ineens veel meer pakketjes en opvallend veel gekleurde enveloppen die op reis zijn naar de juiste ontvangers. “Een hele klus, maar hartstikke leuk om te doen!”

Bij het depot aan de Keizerskroon is het een dagelijks ritueel. De post wordt gebracht en verdeeld over de postbezorgers en hun wijken. Iedereen komt met een eigen fiets, brommer of ander vervoersmiddel. De tassen worden door het bedrijf uitgeleend. Er wordt even met elkaar gesproken, want naast collega’s is de groep bezorgers ook gewoon heel gezellig met elkaar. “Het is een fijne ploeg, we staan voor elkaar klaar en springen bij als dat een keer nodig is.”

Kerstwensen
“Met Kerst en Oud- en Nieuwjaar versturen veel mensen hun kerstwensen per post. Die kaarten worden vaak in gekleurde enveloppen verstuurd. Dat ziet er erg gezellig uit. Helaas is het adres niet altijd makkelijk leesbaar. Mensen schrijven met een zilverstift of met een rode pen. Heel sfeervol, maar in de schemering voor ons als postbodes niet makkelijk leesbaar!” Ingeborg Groot vertelt verder: “We klagen niet hoor. Het is hartstikke leuk werk om te doen. Bij mooi weer mag je in een korte broek je ronde doen. Andijk is vol gezellige mensen die blij reageren op een kaartje of hun pakketje. De meeste mensen in je eigen wijk herkennen je al van verre. Er wordt heel wat afgezwaaid! De vrijheid van je eigen werktijd en ronde indelen, is voor veel postbezorgers de reden om dit werk te doen.”

Pakketje erbij
Vanaf half november verandert de samenstelling van de poststukken. Van folders, een krantje en veel witte enveloppen gaat het vanaf november steeds vaker over brievenbuspakketjes. Sint en de Kerstman bestellen kennelijk heel wat cadeautjes online! “Op de fiets is dat wel eens een uitdaging. Het gewicht, maar ook het volume groeit in die laatste maanden van het jaar aanzienlijk. Soms moet je halverwege je wijk terug om het tweede deel poststukken op te halen, omdat het gewoon niet veilig in één keer mee kan.”

We vinden u
Natuurlijk is de witte enveloppe met duidelijke zwarte letters en een compleet adres de makkelijkste om te bezorgen. Wat ook helpt is een brievenbus waar het huisnummer duidelijk op staat. En door het pad blad- en sneeuwvrij te houden en geen auto of fiets te parkeren voor een brievenbus. “Maar zelfs post met een slechts de voorletters en een familienaam en de plaatsnaam Andijk proberen wij bij de juiste ontvanger te krijgen. Dat lukt vaak ook nog!

In onze vaste wijk kennen wij de meeste mensen wel en weten zelfs wie er recent verhuist is, dan brengen we de post gewoon op het nieuwe adres!”

Wensen voor u
De postbezorgers doen hun uiterste best de post bij de juiste personen te bezorgen. “Dat doen we met veel plezier! Want het is veel werk nu, maar wel een hele gezellige periode met al die mooie wensen die wij bij u mogen bezorgen. Ook namens ons: Hele fijne feestdagen!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen