RADTS wat is dat?
RADTS is een bepaalde vorm van acupunctuur, waarbij geen naalden worden gebruikt, maar een meetapparaat dat de energiefrequentie van een persoon opvangt. Daarbij wordt een trilling naar iemand toegestuurd door een metalen staaf die deze persoon in zijn hand houdt (zie foto). Vervolgens stuurt het lichaam vanzelf energietrillingen terug. Daarop geeft het meetapparaat een waarde aan en kan Kelly zien waar de klachten zitten en wat de oorzaak is. Aanwezigheid van micro-organismen, vitaminen- en mineralentekorten, verstoringen van de darmflora, het weerstandsniveau en de energiehuishouding worden allemaal beoordeeld via een RADTS-meting. Kelly: “Alles is energie. Het mooie aan RADTS-therapie is dat het niet veel behandelingen kost om iemand zich weer beter te laten voelen.” Aan de hand van de meting kan Kelly supplementen en/of homeopathische middelen voorschrijven om de klachten te verhelpen. Daarnaast is ze ook klassiek- en dry-needling acupuncturist.

Actieve benadering
Bij praktijkAndijk staat een actieve persoonlijke benadering centraal. Niet alleen bij Kelly, maar ook bij Werner de Haan, die als fysio- en podoposturaaltherapeut werkzaam is. Werner: “Voor het beste resultaat moeten mensen actief meedoen en meedenken.” Dus naast het werk in de oefenzaal, wordt er ook van de mensen verwacht dat zij thuis aan de slag gaan. Werner: “Er zijn namelijk zoveel factoren die invloed hebben op je gezondheid: je omgeving, voeding, beweeg je wel genoeg… “ Soms hebben mensen ook psychische klachten die van invloed zijn op hun fysieke gesteldheid. Vandaar dat sinds vorig jaar Geke Feijer als psychosomatisch fysiotherapeut bij praktijkAndijk werkzaam is.

Van 0 tot 90 jaar
De therapieën zijn overigens voor iedereen toegankelijk. Kelly: “Van 0 tot 90, het kan allemaal. Ik behandel ook jonge kinderen, peuters en baby’s. De jongste was zelfs pas twee weken oud. De allerkleinsten kunnen gewoon bij hun vader of moeder op schoot zitten, want de meting gaat via de ouders.” Kelly, Werner en Geke denken altijd met de patiënten mee en houden rekening met ieders persoonlijke mogelijkheden. Met de combinatie van acupunctuur, (psychosomatische) fysiotherapie en podoposturaaltherapie kan praktijkAndijk veel mensen geven wat zij nodig hebben. Kelly vat het treffend samen: “We zijn een kleine praktijk, die veel te bieden heeft!

Praktijk Andijk, Landstraat 5, Andijk, www.praktijkandijk.nl, info@praktijkandijk.nl, www.facebook.com/praktijkandijk