donderdag 18 april 2024
spot_img

Prima Topcompetitie start West-Frisia

Geen korte uitslag, maar wel twee man aan de finish zaterdag in de Ster van Zwolle, leverde wielervereniging West-Frisia een prima opening van de Topcompetitie. In de onder erbarmelijk weer verreden klassieker, meldde naast het vaste Topcompetitie veld nog een aantal extra sterke semi-professionele continentalteams zich aan het vertrek. Maar enkele clubrenners haalden de meet in de 185 kilometer lange ouverture. Abbekerker Alexander Konijn en Amsterdammer Joep Steinbusch hielden de eer voor West-Frisia hoog.
Gestoken in het nieuwe tenue meldde het tweetal zich als 56e en 57e aan de eindstreep, waarmee de club zich op de tweede stek van de deelnemende clubs nestelde. In de reeks wedstrijden waarvan ook de Ronde van Noord-Holland een onderdeel uitmaakt, krijgen naast de continental teams en een vijftal Belgische ploegen enkel de beste tien Nederlandse clubs startgelegenheid. De ploegenstand is voor de clubs van belang in lijfsbehoud richting het seizoen van het jaar daarop.

West-Frisia is sinds de herinvoering van de Topcompetitie een zestal jaar terug een vaste waarde in de aansprekende serie die ook in samenvatting wordt uitgezonden op Eurosport.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen