maandag 22 april 2024
spot_img

Primera Andijk verder, zonder Niels en Wilma

Wie op zoek was naar een mooie ansichtkaart voor een verjaardag, of juist een gepaste rouwkaart zocht ter afscheid ging naar Primera Andijk. Wie een mooi kinderboek zocht als cadeau of juist een spannende thriller voor zichzelf wilde kopen: inderdaad Primera!

Daarnaast was Primera natuurlijk ook het punt waar allerlei postzaken geregeld werden. Al 32 jaar geleden starten Wilma en Niels hier met een volledig postagentschap. “We deden alles van geld opnemen en storten, tot allerhande andere Postbank zaken,” vertelt Wilma over de begintijd.

Groter gegroeid
Niels en Wilma begonnen klein, maar ongeveer 15 jaar geleden konden zij er een flink stuk winkeloppervlak bij huren en werd het postagentschap uitgebreid met o.a. zeer diverse cadeauartikelen en ook boeken. Zodoende ontstond een winkel waar vele Andijkers met regelmaat even binnen liepen voor een presentje voor zichzelf of een ander.

Kleiner geworden
Het aandeel postagentschap werd in de loop der jaren juist kleiner. “Bankzaken gaan nu anders dan destijds, maar bijvoorbeeld het haal- en brengpunt van pakketjes neemt nu juist een grotere plek in.” In 32 jaar tijd is er veel veranderd, maar ook zijn veel dingen hetzelfde gebleven.

Andijkers sturen bijvoorbeeld nog steeds veel ansichtkaarten, onze collectie is heel divers en uitgebreid en die afdeling is al jaren even groot.”

Mooie branche
Het postagentschap in combinatie met het overige assortiment en het gemoedelijke publiek in Andijk heeft ervoor gezorgd dat het stel nog geen dag met tegenzin naar het werk gegaan is. “Het is dan ook jammer dat we nu moeten stoppen, maar waar deuren sluiten zijn ook altijd weer nieuwe kansen die op je pad verschijnen.”

Bedankt iedereen
Wilma en Niels benadrukken dat zij elke klant willen bedanken: “Van de enkele ansichtkaart tot de grote stapels boeken, al onze klanten zijn ons dierbaar. We hebben mensen zien komen en zien gaan, mooie verhalen gehoord en verlies meebeleefd.” Wilma benadrukt: “We deden het niet alleen, maar hebben altijd op fijn personeel kunnen rekenen. Zoals Anne-Wil, Anneke, Antje, Bernadine, Bettine, Caby, Carin, Cindy, Daniële, Diana, Donna, Fleur, Greet, Irma, Jelly, Jinte, Jolanda, Judith, Leonie, Loes, Maayke, Manuela, Margareth, Marjolein, Marleen, Miranda, Miriam, Myrthe, Patricia, Petra, Rick, Sanne en Shirley. De één heeft hier langer gewerkt dan de ander, maar Hanneke en Renske zijn toch wel extra bijzonder om even te noemen. Zij zijn mede met ons ’het gezicht van de zaak’ geweest voor vele jaren. De laatste jaren zijn dat Francis, Noortje en Celine. Maar helaas stopt het voor hen ook.”

Laatste dag 1 juli 2023
Op 1 juli 2023 is de laatste dag voor Wilma en Niels, daarna gaat de winkel enkele dagen dicht wegens verbouwing. Na 5 juli zal de Primera, maar dan zonder deze twee bekende Andijkers, weer voor klanten geopend zijn.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen