donderdag 13 juni 2024
spot_img

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt nog tientallen collectanten

Collecteren tegen spierziekten = 600 spieren + 2 uurtjes tijd

Van 8 tot en met 14 september 2019 is de jaarlijkse collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten. Het Prinses Beatrix Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Samen maken we wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk. Het fonds zoekt hiervoor in ANDIJK nog tientallen extra collectanten.

“Met de opbrengst van de collecte kunnen we een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen. Voor één spierziekte hebben we een levensreddend medicijn gevonden en voor een aantal andere staan we aan de vooravond van een doorbraak. Collecteren duurt gemiddeld maar 2 uur per jaar en samen kunnen we het verschil maken voor mensen met een spierziekte,” aldus Rosalien Dol collectevrijwilliger bij het fonds.

Spierziekten tasten je hele leven aan
Spieren zitten overal in je lichaam. Je gebruikt ze voor alles: lopen, lachen, zoenen, ademen. Eén op de tachtig mensen in Nederland heeft een spierziekte. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de patiënten komt op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Sommige spierziekten zijn dodelijk, sommige erfelijk, en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam aan en daarmee het hele leven van een persoon en het leven van de mensen om die persoon heen.

“Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met uw hulp kunnen we dat blijven doen. Zo komen we samen een stapje dichterbij ons doel: alle spierziekten de wereld uit!”

Collecteren tegen spierziekten = 600 spieren + 2 uurtjes tijd.
Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 0228-592835 of www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/wordcollectant

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen