donderdag 18 april 2024
spot_img

Proeftrainingen in het Streekbos

Bovenkarspel. Tijdens de “Open Wandel Dagen“ kunt u meedoen aan een proeftraining Wandel Bootcamp, Sportief Wandelen, Nordic Walking of een training “Beweeg Mee“. Dit allemaal o.l.v. een Allround Wandel Trainer.

Wandel Bootcamp
Is er voor iederéén, met die met vlotte wandelsnelheid (5-6 km p/u) kan wandelen, dit afgewisseld met veel spierversterkende oefeningen. Zaterdagmorgen 10.00 uur. Dinsdag- en woensdagmorgen 09.00 uur. Parkeren bij het Streekbos, Veilingweg 21 Bovenkarspel

Sportief Wandelen
Bij Sportief Wandelen is de wandelsnelheid 4-6 km per uur, ook met oefeningen maar minder. Maandag, woensdag en vrijdag om 10.30 uur. Parkeren bij het Streekbos, Veilingweg 21 Bovenkarspel.

Nordic Walking
Om aan Nordic Walking mee te kunnen doen is het wenselijk eerst een proeftraining of cursus te volgen, want met stokken wandelen is nog “wel een dingetje“. Dat doe je niet zomaar. Het vereist einige oefening om de techniek goed uit te voeren. Workshop/proefles op donderdag 10.00 uur. Trainingen op maandag, woensdag en vrijdag 10.30 uur.

Beweeg Mee
Beweeg Mee groepen zijn er, om ook mensen met een beperking in de gelegenheid te stellen om gezellig in groepsverband met elkaar te sporten. Meer pauzes en wandelen tussen de 2-4 km per uur. Maandag 13.30 uur, woensdag en vrijdag om 11.30 uur. Parkeren bij het Streekbos, Veilingweg 21 Bovenkarspel.

Nordic Walking

Wervershoof – Vooroever
Op 14 september (dinsdagmorgen) 09.00 uur kunt u meedoen aan een workshop (proeftraining) Nordic Walking in het Kagerbos op de vooroever van Wervershoof en Andijk. Verzamelplaats: Op de parkeerplaats van de Koopmanspolder.

Wandel Bootcamp

Lange wandeltraining
Woensdags van 09.00 – 11.00 uur. Wandelsnelheid 6 km per uur. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze één uur durende wandeltrainingen. Verzamelen op de parkeerplaats van het Streekbospaviljoen IJgenweis, Veilingweg 21 Bovenkarspel. U kunt zich aanmelden per e-mail: info@sportwandelschool.nl of bellen naar 0229-239 447.
Schoorl
Iedere zaterdag van 08.30 – 13.00 uur een 4 uur durende wandeling met halverwege een koffiestop. Vertrekplaats Hoorn P. Mediamarkt 07.40 uur. Start wandeling 08.30 uur Bergen. P. Breelaan 132 Bergen Binnen.

Wandeltrainer
De Sportwandelschool is voortdurend op zoek naar trainers en organiseert een opleiding tot Wandeltrainer. De opleiding duurt 6 dagen en gaat van start met een introductiedag op zaterdag 11 september 13.00 uur op de atletiekbaan in Hoorn. Voor Stage plaatsen wordt gezorgd. Na het volgen van de opleiding kan je aan de slag als trainer bij de Sportwandelschool. U dient wel affiniteit te hebben met de doelgroep. De opleiding vindt plaats in Hoorn.
Aanmelden per e-mail: j.tonneman@quicknet.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen