maandag 22 juli 2024
spot_img

Proeverij van eigen oogst in de Garden op 15 juli

De ontdekkingstuin van Enkhuizen is een waar natuurspektakel waar alle zintuigen worden geprikkeld. Ieder weekend kun je er je hart voor de groei en bloei van bloemen, groenten en kruiden ophalen, maar op zaterdag 15 juli kun je ze óók proeven.  Kom tussen 11.00 en 17.00 uur smullen van de vers bereide hapjes met ingrediënten uit eigen tuin.
Midden in de Garden worden de lekkerste hapjes klaargemaakt van de geoogste groenten en kruiden. Een lust voor het oog én voor de maag. Kom verse tomaatjes met mozzarella proeven en leer hoe je een courgette op zuur inmaakt. Ontdek de smaak van verschillende verse groenten uit de Garden. Uiteraard vergezeld van een kopje koffie op thee.

Een visueel dessert
Naast alle snoeperij, zie en ruik je de mooie bloemen in de perken en een mooie compositie op de tafel die door vrijwilligers met liefde in elkaar is gezet. Op een leuke en leerzame manier zie je hoe groenten, kruiden en bloemen groeien in de tuin voordat ze in de winkel liggen. Doe tijdens deze proeverij inspiratie op voor je eigen tuin, ontdek groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Leuk en leerzaam
Een trots team van vakkundige vrijwilligers wendt hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé ontdekkingstuin voor liefhebbers van tuinieren. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.
“In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren of met je gezin erop uit wilt. Kom je proeven?”

Openingstijden en bereikbaarheid
De Garden is elke zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur en bevindt zich recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. Eenvoudig te bereiken per fiets of auto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd.
Kijk voor meer informatie op www.degarden.nl en www.enkhuizen.groei.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen