dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Proeverij van eigen oogst in de Garden op 9 september

Na het grote succes van de proeverij in augustus gaan we op zaterdag 9 september op herhaling. In samenwerking met Groei & Bloei en insectentuin van Bayer zet de Garden opnieuw smakelijke en gezonde snacks op de tuintafel. Kom tussen 11.00 en 17.00 uur smullen van de vers bereide hapjes met ingrediënten uit de ontdekkingstuin van Enkhuizen. Deze tuin is een waar natuurspektakel waar alle zintuigen worden geprikkeld.
Midden in de Garden worden voor het oog van publiek de lekkerste hapjes klaargemaakt van de geoogste groenten en kruiden. Een lust voor het oog én voor de maag. Iedere proeverij is het weer een verrassing wat er uiteindelijk op tafel komt. De vorige keer was het raak met hapjes van diverse kleuren biet, venkel, tomaten, bloemkool, courgette en pompoen. Laat je op 9 september verrassen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Een visueel dessert
Naast alle snoeperij, zie en ruik je de mooie bloemen in de perken en een mooie compositie op de tafel die door vrijwilligers met liefde in elkaar is gezet.  De Koepoort op de achtergrond maakt dit schilderachtig tafereel compleet. Op een leuke en leerzame manier zie je hoe groenten, kruiden en bloemen groeien in de tuin voordat ze in de winkel liggen. Doe tijdens deze proeverij inspiratie op voor je eigen tuin, ontdek groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Bloemetjes en bijtjes
Geen bloemen zonder bijen, daarom geeft de Garden het goede voorbeeld. Met drie bijenkasten vol vriendelijke Buckfast bijen en een prachtige strook van insectvriendelijke bloemen rond de tuin.

TIP: Het bloemenzaadmengsel om zelf deze bloemen te oogsten is in de Garden in zakjes verkrijgbaar. Per zakje creëer je een vierkante meter aan insectvriendelijke bloemen.. Zo heb je een souvenir waar je nog lang van kan genieten.

Leuk en leerzaam
Een trots team van vakkundige vrijwilligers wendt hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé ontdekkingstuin voor liefhebbers van tuinieren. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.
“In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren of met je gezin erop uit wilt. Kom je proeven?”

Openingstijden en bereikbaarheid
De Garden is elke zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur en bevindt zich recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. Eenvoudig te bereiken per fiets of auto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd.

Kijk voor meer informatie op www.degarden.nl en www.enkhuizen.groei.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie)

Voor meer informatie over de Proeverij en de Garden zelf, kunt u contact leggen met
Henk Driessen: 06-51 33 94 49 | info@degarden.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen