zondag 23 juni 2024
spot_img

Publiekopenstelling vrijdag 12 juli: project” On the moon again”.

Vrijdag 12 juli van 20.00 – 23.00 uur is er een kijkavond ter gelegenheid van het project “On the moon again”. Publiek is dan van harte welkom.
In het kader van het project “On the moon again“ zullen er In het weekend van 12 en 13 juli wereldwijd particulieren en sterrenwachten publiek gelegenheid geven om door een telescoop te kijken en de fascinatie te ervaren om naar de maan te kijken. Dit ter gelegenheid van de eerste bemande maanlanding op 21 juli 1969. www. onthemoonagain.nl.

“One small step for man, one giant leap for mankind”
50 jaar geleden landde de eerste mens op de maan. Een onvergetelijk historisch moment.
Volkssterrenwacht Orion besteedt hier uitgebreid aandacht aan; in de vitrinekasten veel materiaal hierover en ook diverse schaalmodellen zijn te zien, die hier betrekking op hebben.

En er kan uiteraard naar de maan gekeken worden door de grote telescopen in het observatorium en het zuidelijk dakterras en in het planetarium worden doorlopend presentaties gegeven om alles te weten te komen over de maan.

Er hoeft van te voren niet te worden aangemeld en de toegang is gratis.
De locatie van Volkssterrenwacht Orion is: Veilingweg 21B in Bovenkarspel ( op de 1everd. van Het Streekbos Paviljoen, gelegene in het natuur/recreatiegebied het Streekbos).
Voor info: www.volkssterrenwachtorion.nl en 06-48850445.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen