dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Rabobank sluit geldautomaat Andijk in overleg met V.V.E.

Veiligheid van de bewoners staat voorop, zeker nu het aantal zware plofkraken op geldautomaten met excessief gebruik van springstoffen in Nederland toeneemt. Rabobank is daarom actief bezig met de veiligheidsaspecten. Van iedere pinlocatie wordt een risicoanalyse gemaakt, die uitwijst of de locatie nog voldoet of dat er een renovatie noodzakelijk is.

Tom van Roon, directeur Private Banking & Particulieren van Rabobank West- Friesland benadrukt dat er voor de bank geen dringende reden was om deze geldautomaat definitief te sluiten; ‘We stonden ervoor open om deze locatie te renoveren om aan de toekomstige veiligheidseisen te voldoen. Het verzoek van de V.V.E. om de automaat te verwijderen en het gegarandeerde behoud van het servicelevel in Andijk met de bestaande geldautomaten van andere banken, maakt dat wij de geldautomaat hebben gesloten en niet op zoek gaan naar een nieuwe locatie.’

‘Het zal even wennen zijn voor de ‘pinners’ die regelmatig hun contante geld bij deze geldautomaat ophaalde, erkent van Roon. ‘Maar er komen ook steeds meer mogelijkheden om te betalen, zoals contactloos betalen en een ‘tikkie’ geven. Langzaam maar zeker wordt de behoefte aan biljetten minder.’ Het grote voordeel is, dat we van deze betaalmogelijkheden géén geluidsoverlast hebben.

‘Hier was het vierentwintig uur per dag een komen en gaan van mensen die pinnen’, vertelt de heer Honselaar, secretaris van de V.V.E. Brommers, scooters, draaiende motoren, nachtelijk gepraat bij de transacties. Er gebeurt nogal wat rondom de geldautomaat. De bewoners ervaren behoorlijk wat overlast, omdat de automaat direct onder de woningen zit. We zullen naast het gevoel dat we ons nu veiliger voelen in onze woonomgeving, meer rust ervaren in en rond de flat.’

Als alternatief verwijzen we de gebruikers van de geldautomaat naar de omliggende geldautomaten t.w.:
• Raadhuisplein 15, Wervershoof [Rabobank]
• Middenweg 57, Andijk [ABN AMRO]

De automaat kan al niet meer worden gebruikt. Het tijdstip van de ontmanteling werd uit veiligheidsoverwegingen niet bekendgemaakt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen