zaterdag 15 juni 2024
spot_img

Radboud International Tournament

Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli wordt er in Wervershoof en Medemblik een internationale skeelerwedstrijd gereden over 3 dagen. In totaal zullen meer dan 330 rijders aan de start staan wat al een gezellige sfeer zal geven met deelnemers van 51 verschillende clubs en 10 landen.

Kampioenen
Maar ook veel rijders van Radboud Inline-skating uit gemeente Medemblik en omstreken staan aan de start, waaronder kersverse Nationaal Kampioenen Kay en Rick Schipper, Menno van Eig, Janne Boos, Sharissa Oussoren, Pom Peerdeman, Jarne Feenstra en Sam Veldkamp. Ook Sofia Schilder staat aan de start. Deze junioren dame won dit jaar al het klassement van de beloftendivisie marathoncompetitie bij het schaatsen en pakte dit weekend in Rotterdam ook de Nederlandse marathon titel op de skeelers bij de junioren A.

Internationalisering
De KNSB pakt deze wedstrijd als kans om internationaal samen te rijden als Team-NL bij de kadetten en junioren B en ook Denemarken is met Talent Team Denmark aanwezig. Naast veel deelnemers uit België en dit jaar ook een grote deelname uit Duitsland, Maar er zijn ook rijders uit verdere streken, zoals uit Israël, Kenia, Portugal, Suriname en Rwanda. Ook binnen de organisatie is een internationalisering gaande met voor het eerst een internationale jury, met juryleden uit Nederland, België en Duitsland.

Livestream
Nieuw dit jaar is ook een livestream zodat het toernooi op grote afstand kan worden gevolgd. Speciale pupillendag op zaterdag Op zaterdag is het extra druk als een grote groep rijders van 12 jaar en jonger komt meeproeven van het rijden op internationaal niveau. Met extra dagprijzen, een goodiebag, handtekeningenkaarten en een clubpresentatie op de Sjoerd Huisman Piste moet dit een onvergetelijke ervaring worden.

Komt u ook de sfeer proeven en de rijders aanmoedigen? U kunt gewoon naar binnen lopen bij de Theo Koomenlaan 3 in Wervershoof en Opperdoezerpad 2 in Medemblik, toegang is gratis.

Meer info op: www.radboud-international-tournament.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen