woensdag 24 juli 2024
spot_img

RE/MAX-makelaar Janneke Suurendonk viert vijfjarig jubileum

Dit jaar in december is Janneke Suurendonk al 5 jaar als makelaar aangesloten bij RE/MAX. Een periode waarin ze helemaal haar draai heeft gevonden in ‘de wereld van huizen verkopen’. Het is zeker de laatste tijd een snelle wereld, huizen lijken zichzelf te verkopen en precies daarom is een goede, betrokken makelaar juist nu van enorme waarde. “Want in die snelheid zitten ook de valkuilen.”

Janneke komt uit de bouwwereld en heeft daar heel wat kennis over gebouwen opgedaan die ook nu weer van pas komt. “De bouw is een echte mannenwereld. Wat ik miste, was het contact met de mensen die de woning bewoonden. Een huis is van steen of hout, een thuis is veel meer dan alleen het gebouw.”

Aangesloten bij RE/MAX
De keuze voor RE/MAX was voor Janneke een duidelijk. “Deze Amerikaanse franchiseformule geeft mij de mogelijkheid als ZZP-er mijn eigen zaken te regelen, maar wél met de ondersteuning en de naamsbekendheid van een grote firma. Dat ik dus wel collega’s heb, met wie ik kan ‘sparren’ vind ik erg prettig. Ook de opleidingsmogelijkheden en het feit dat ik bij de branchevereniging ben aangesloten, zijn voordelen waar ik én mijn klanten van profiteren.”

Servicegericht
Voor Janneke is het belangrijk om de verkopers op hun gemak te stellen, zorgen weg te nemen en stap voor stap te begeleiden in het verkoopproces. “Hoe vaak verkoop of koop je nu een woning? Het is dus allemaal nieuw en er komt in een korte periode veel op je af. Met mijn kennis en servicegerichte houding kan ik het verschil maken.”

Verhuizen met een reden
“Sommige mensen verhuizen omdat er iets anders leuks aan komt. Een groter huis, een andere woonplaats in verband met nieuwe baan of er is gezinsuitbreiding op komst? Die mensen verhuizen ‘vrijwillig’. Dat geeft een andere sfeer dan bij ‘gedwongen verkoop’, als door baanverlies of een verbroken relatie de woning verkocht moet worden, “ vertelt Janneke. “In alle gevallen is het belangrijk je in de situatie in te leven en tegelijkertijd zakelijk naar de transactie te blijven kijken. Het wegnemen van stress door duidelijk te communiceren over de te nemen (vervolg)stappen geeft rust en vertrouwen. Daar kan ik als makelaar het verschil maken.”

Verhuisd naar Andijk
Janneke is aangesloten bij het RE/MAX-kantoor in Hoorn. Zelf woont ze sinds een jaar in Andijk. “Het zou ontzettend leuk zijn om nog meer lokaal te mogen werken, om ook in Andijk verkopers van dienst te kunnen zijn. Juist nu ik zelf zo geniet van wonen in het prachtige Andijk, kan ik mensen goed duidelijk maken wat de voordelen van het dorpse leven zijn. Ik kom graag kennis maken!”

Ballonvluchtactie
“Als jubileumactie geef ik een ballonvaart voor twee personen weg, aan klanten die in december en januari hun huis bij mij in de verkoop zetten,” aldus Janneke. “RE/MAX heeft een eigen luchtballon, die wij als makelaars tegen betaling in mogen zetten voor dit soort leuke acties. Het is bijzonder om mijn eerste jubileum te mogen vieren en dat deel ik graag met mijn klanten.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen