vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Recensie: De Super Super

Na een paar jaar zonder uitvoeringen heeft toneelvereniging KNA afgelopen vrijdag- en zaterdagavond voor twee volle zalen weer een mooie klucht neergezet.
We kregen een kijkje in een niet zo goed lopende, zeg maar slechtlopende, supermarkt voorgeschoteld. De bedrijfsleider (Frans Kwantes) had ook niet direct de leidinggevende kwaliteiten die je van een bedrijfsleider mag verwachten. Eigenlijk bepaalde de winkelmedewerkers het reilen en zeilen in de winkel en namen het niet zo nauw met de openingstijden en de lengte van de koffiepauzes.

Met de kwaliteit van de producten werd het ook niet zo nauw genomen. Als de medewerker van de groetenafdeling (Frans Schenk) de bloemkolen eerst gebruikt om mee te kegelen, tja, dan loopt de kwaliteit wel heel snel achteruit.
Zo werd het brood verkocht door de medewerker (Marjan Harders) samen met een broodmes omdat de broodmachine stuk was om zo toch zo een (zelf) gesneden brood te kunnen verkopen.
Om als vakkenvuller (Renate Groot) hogerop te komen probeerde zij aan te pappen met de bedrijfsleider door haar avances aan hem te tonen in het magazijn.
Er kwamen nog wel bejaarde klanten (Cor Koorn en Rimi de Vries) niet alleen om producten te kopen maar eerder om gebruik te maken van de koffiehoek. En als oudere mensen niet zo goed kunnen omgaan met de slechtwerkende lege flessenauto gaf dat hilarische momenten. En als deze mensen bij de kassa komen om af te rekenen en de kassière (Yvonne Bloemendaal) meer aandacht heeft voor haar make-up dan voor de klanten komt het niet goed.

Dat de supermarkt niet goed loopt was ook het hoofdkantoor opgevallen. Hiervoor werd assistent bedrijfsleider (Sandra van Dokkum) op pad gestuurd om orde op zaken te stellen. Zij ging voortvarend te werk door voor de medewerkers een teambuilding te organiseren en een verloting voor klanten op te zetten.

Waar men dacht dat de verloting om een nieuwe auto ging bleek het om een net niet sloopwaardige auto te gaan. Deze werd gewonnen door de bejaarde klant (Cor Koorn) zonder rijbewijs die de gewonnen auto pardoes parkeerde in de naastgelegen winkel van de concurrent. En dat zorgde voor een stormloop van nieuwe klanten. Missie geslaagd.

Zo hebben vele mensen weer eens een heerlijk avondje kunnen lachen. KNA, bedankt hiervoor en we zien uit naar het volgende stuk.
Een bezoeker.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen