Ooit kreeg ik dit recept van een collega. Zij maakte het van de restjes die ze nog in huis had. Ik maak het regelmatig, ook geschikt voor een groot gezelschap, smakelijk en super gemakkelijk om te maken.
Ingrediënten:
Kant en klare kleine aardappeltjes uit een zakje.
Bloemkool, eventueel gemixt met broccoli
Een paar pakjes met stukjes kant en klare kip ( staan in de winkel meestal bij de dobbelsteentjes spek etc.)
Kookroom
Wat mosterd, honing, zout en peper, kruidenpaneermeel en geraspte kaas.
Kook de bloemkool en de eventuele broccoli beetgaar
Leg het zakje (de zakjes) aardappeltjes even in de magnetron, ( 1 minuut, prik wel een paar keer met een vork in het plastic zakje).
Meng in een kom de kookroom met wat mosterd, honing, zout en peper naar smaak.
Giet de groentes af en mix ze met de aardappeltjes.
Doe ze in een ovenschaal, schenk het mengsel met de kookroom er overheen.
Strooi daaroverheen wat kruidenpaneermeel en als laatste de geraspte kaas.
Zet dit in een voorverwarmde oven 15 min op 200 graden.
De hoeveelheid pas je aan aan het aantal mensen dat mee-eet.
De kip gaat ook prima samen met bv blokjes salami of chorizo.
Eet smakelijk
Alie Schenk – Kooiman