woensdag 17 juli 2024
spot_img

Recordopbrengst voor Cupcake-dames

U heeft er laatst in de Andijker uitgebreid over kunnen lezen: Véronique had een plan. Ze wilde zo veel mogelijk geld ophalen met het verkopen van zelf gebakken cupcakes. Véronique sprak de wens uit om 300 euro op te halen om aan Marina te geven. “Eigenlijk het liefst 500 euro, maar dat is wel heel veel geld!” Véronique kreeg al snel de hulp van haar vriendin Imke.

Het geld dat de cupcake dames samen zouden ophalen was bedoelt voor Marina. Marina heeft bindweefsel van zeer slechte kwaliteit door Eds. Haar hoofd ‘vast laten zetten’ is de enige oplossing en er is in heel Europa maar één arts die deze operatie wil uitvoeren. Die arts zit in Spanje en de zorgverzekeraar vergoed deze operatie niet. In het totaal is een bedrag van 105.000 euro nodig.

Bedankt voor uw bestelling
Heel veel bedrijven uit Andijk steunen de cupcake-actie en bestelden 10-20 of zelfs wel 50 cupcakes voor hun personeel. Hoewel de dames natuurlijk dolblij waren met alle bestellingen, was het ook heel veel werk. “Naast alle buren, opa’s en oma’s, vrienden en overige bekenden, deden ook heel veel onbekenden een bestelling. Heel Andijk heeft gesmuld. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen en we hebben heel veel complimenten gehad. En ons doel van 300 euro zelfs ruim verdubbelt!”

Doel gehaald
De wens om 300 of zelfs 500 euro op te halen voor de operatie van Marina blijkt inderdaad ruimschoots gehaald. Begin november zijn de laatste bestellingen erbij opgeteld. “Afgelopen week kwam Marina persoonlijk naar ons toe zodat we haar het geld konden geven. We hadden haar natuurlijk steeds op de hoogte gehouden van hoe goed het ging met onze actie en ze was echt heel blij met onze hulp,” vertelt Imke. Maar het uiteindelijke bedrag was nog hoger dan ze al hadden laten doorschemeren. Trots vult Véronique aan: “We hebben haar een waardecheque van 650,00 euro kunnen overhandigen!”

Dankbaar
Iedereen was zo emotioneel, dat er over ieders wangen tranen stroomden! “Tranen van geluk en blijdschap.” Marina: ”Het is zo bijzonder om te zien dat zulke jonge meiden zo hard willen werken om hun geld dan aan mij te geven. Ze tonen zo’n betrokkenheid, je voelt hun liefde. Alleen dat al, is een enorme fijne belevenis. Het geld is een geweldige bonus en echt heel erg welkom. Woorden schieten tekort, iedereen die heeft meegeholpen, heel hartelijk bedankt!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen