maandag 22 april 2024
spot_img

Regio maakt grote stappen op Dag van Westfriesland

Waterstofconvenant, Talent Academy én het Grote Westfriesland Debat
De eerste Dag van Westfriesland op 7 maart 2023 neemt serieuze vormen aan. Op één dag wordt de doorstart gemaakt voor Fase 2 van Talent Academy Westfriesland, wordt het Waterstofconvenant van Westfriesland getekend én vindt het Grote Westfriesland Debat plaats. Op locaties door de hele regio worden grote stappen gezet. Zo wordt het een dag om trots op te zijn én het begin van een nieuwe traditie.

De Dag van Westfriesland begon met de ambitie van WBG-voorzitter Hans-Peter Baars om onze regio deze dag éxtra op de kaart te zetten. ‘We mogen best wat meer trots zijn op onze regio en wat we hier bereiken. Het Grote Westfriesland Debat was al gepland door Ondernemend West-Friesland, dat het voortouw nam in dit evenement. En zo was het eerste zaadje gepland. Het doel was om zoveel mogelijk belangrijke momenten te plannen op één dag. Daarbij krijgen natuurlijk álle organisaties in de regio de kans om zichzelf extra te presenteren tijdens deze dag.’

Talent Academy Westfriesland
De Talent Academy gooit al een aantal jaren hoge ogen. De eerste studenten van de Talent Academy Zorg zijn al lang en breed gediplomeerd. De Talent Academy IT is op hoog tempo aan het groeien, samen met de aangesloten bedrijven en er zijn nog volop plannen voor nieuwe academies. Talent Manager Daisy Karssen heeft de afgelopen maanden volop geïnventariseerd waar de kansen en vooral wensen liggen vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs. In Fase 2 zullen in rap tempo nieuwe ontwikkelingen volgen. Die Fase 2 wordt tijdens de Dag van Westfriesland officieel ingeluid met een ludiek tekenmoment in Hoorn.

Waterstofconvenant Westfriesland
Duurzamer rijden heeft de toekomst. De transitie naar waterstof een mooie stap richting de toekomst, vooral voor de transport en logistiek. Daar bereidt de regio zich op voor. De samenwerkingspartners van Duurzaam Ondernemend Westfriesland werken aan een businesscase voor waterstoftankstations in Westfriesland. Tijdens de Dag van Westfriesland houden de Westfriese Bedrijvengroep en de Westfriese gemeenten een kick-off voor de aanpak waterstof in Westfriesland en Hollands Kroon. Dan worden de eerste bevindingen uit het onderzoek voor de businesscase gedeeld en tekenen de samenwerkingspartners en stakeholders het Convenant Waterstof in Westfriesland. Transportbedrijven uit Westfriesland en Hollands Kroon, potentiële aanbieders van waterstof, maar ook de Westfriese gemeenten, de gemeente Hollands Kroon en de provincie zullen het convenant ondertekenen. Hiermee worden de ambities voor een toekomst met waterstof officieel vastgelegd. De ondertekening is om 15.00 uur bij Horizon Flowers Family in Zwaagdijk.

Het Grote Westfriesland Debat
’s Avonds reizen de leden van 18 politieke partijen af naar het Martinus College in Grootebroek. Hier kruisen ze de politieke degens tijdens het Grote Westfriesland Debat. In vijf ronden worden prikkelende stellingen behandeld die belangrijk zijn voor onze regio. Het debat wordt georganiseerd door Ondernemend West-Friesland, in samenwerking met de Westfriese Bedrijvengroep én verschillende ondernemersverenigingen uit Westfriesland. Het debat begint om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden voor het debat kan via www.ondernemendwestfriesland.nl.

Meer informatie over de Dag van Westfriesland vind je op www.wbg.wf!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen