maandag 27 mei 2024
spot_img

Retourtje Oliebollen

Het duurt nog even voordat een groep van 18 enthousiaste Baptisten een zendingsreis naar Mozambique zal maken, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Op de valreep is er echter een onverwachte ontwikkeling: vier jongeren zouden eigenlijk ook mee willen, maar het bekostigen van de reis levert een probleem op.

Steentje bijdragen
Ezra van 17, Nathan van 19 en Tobias en Matthias van allebei 20 jaar zouden graag meevliegen naar Mozambique, om daar van nut te kunnen zijn. Ze kunnen ingezet worden bij verschillende projecten die er zijn opgezet. Te denken valt aan het werken op het land, of de plaatselijke kinderen bezighouden met allerlei spelletjes. Ook zijn er bouwprojecten; zo is er inmiddels een waterput van 110 meter diep. Deze put is tot stand gekomen o.a. met behulp van inwoners uit Andijk. Een bescheiden groep is naar Mozambique gevlogen en heeft daar de handen uit de mouwen gestoken. Via donaties konden de materialen worden bekostigd en zodoende is er een put die de mensen van schoon water voorziet.
De vier jeugdigen zouden graag hun steentje bijdragen om aan een dergelijk project mee te kunnen werken. Maar dan is een vliegticket wel vereist.

In de voetsporen van
Rond de voorjaarsvakantie zal de groep vertrekken. Zij zullen zich stationeren in een dorp waar de oom en tante van twee van de jongens wonen. Die oom en tante zijn Frank en Sandra, en Sandra is verloskundige. Ze runt er een kliniek (kijk op www.franksandra.nl). Ook deze kliniek is in de loop der jaren opgebouwd, omdat dit soort voorzieningen daar amper bestaan. Vrouwen bevallen over het algemeen gewoon thuis en het is niet gebruikelijk dat de partner daarbij aanwezig is. Ook is er lang niet altijd een verloskundige bij, en verloopt de bevalling soms niet naar wens. Cijfers wezen uit dat 9% van de baby’s sterft, en 5% van de vrouwen overleeft de bevalling niet.
Met de kennis van Sandra, die ook het consultatiebureau vervolg op zich neemt, wordt er letterlijk meer naar de kinderen omgekeken en de groei en ontwikkeling gemonitord. De kinderen activeren met spelletjes zal dus een waardevolle inzet zijn van Ezra, Nathan, Tobias en Matthias, en zo treden ze voor korte tijd in de voetsporen van hun oom en tante.

Oliebollenactie
En dan het plan om de vliegtickets te sponsoren: de jongens gaan oliebollen bakken! De vier zullen op zaterdag 30 december de mouwen opstropen om een aantal kilo’s weg te bakken.

Om zeker te zijn van een maaltje oliebollen, en om de vier jongeren hun reis waarheid te laten worden, kunt u vooraf bestellen. Bel of app met 06-4346 4989.
De prijs per oliebol is € 1,- en 12 stuks voor € 10,-. U kunt ter plekke middels een tikkie of QR-code afrekenen.
Er wordt gebakken aan de Industrieweg 9C in Andijk, alwaar u uw bestelling kunt afhalen op zaterdag 30 december. Dit kan tussen 10 en 16 uur.

Houdt u niet van oliebollen maar wilt u wel iets bijdragen? Doneren kan op NL93RABO331316722.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen