dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Reumafonds haalt € 2.480,30 op in Andijk

Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Andijk voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 13 t/m 18 maart 2017 is in Andijk in totaal 2.480,30 euro opgehaald.

Onzichtbare ziekte
Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland.
De kenmerken van reuma zijn vaak onzichtbaar. De grote meerderheid van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Steun van iedere Nederlander nodig
De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek. Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het fonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt.
Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen