woensdag 24 april 2024
spot_img

Reumafonds haalt €2.379,26 op in Andijk

Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Andijk voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 19 tot en met 24 maart 2018 hebben zij met elkaar in totaal € 2.379,26 opgehaald.

Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.

Meest voorkomende chronische ziekte
Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Steun van iedere Nederlander nodig
Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig in de zoektocht naar betere behandelmethoden. Daar kunt u via de collecte aan bijdragen. Verder geeft het Reumafonds ook voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg. Samen zetten we ons in voor een beter leven met reuma vandaag.

Steunt u ons ook?
Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen