donderdag 18 juli 2024
spot_img

ReumaNederland na twee jaar weer met collectebus langs de deuren

Zonder actie wordt artrose volksziekte #1
In de week van 21 tot en met 26 maart kunnen de vrijwilligers van ReumaNederland eindelijk weer langs de deuren met de collectebus. De collecteweek van ReumaNederland viel twee jaar op rij in het water door de coronasituatie. Dit jaar staat de collecteweek in het teken van de strijd tegen artrose, de meest voorkomende vorm van reuma. Artrose treft zeker 1,5 miljoen Nederlanders en dit aantal stijgt snel. Artrose is nog niet te genezen. Daarom is geld nodig voor meer onderzoek naar behandelingen die artrose genezen.

Tijd voor een offensief tegen artrose
Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Als we niets doen, is artrose straks volksziekte nummer 1 in Nederland. Mensen denken onterecht dat artrose simpelweg slijtage van je gewrichten is en een aandoening die er gewoon bij hoort als je ouder wordt. Er is te weinig aandacht voor de ziekte artrose die mensen die middenin het leven staan letterlijk en figuurlijk afremt in alles wat ze willen en kunnen. De impact die artrose heeft op het leven van zoveel Nederlanders kunnen we niet accepteren. Daarom strijdt ReumaNederland voor een behandeling die artrose geneest”.

Artrose (on)aangenaam
ReumaNederland gebruikt de collecteweek ook als startmoment om de bewustwording in Nederland over artrose te vergroten. Zo zal er een radio- en televisiespot te horen en zien zijn over Jill’s (29 jaar) leven met artrose en is er op www.reumanederland.nl meer terug te vinden over wat artrose voor mens en maatschappij betekent en wat ReumaNederland daar aan gaat doen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen