maandag 20 mei 2024
spot_img

Rianne Scheerman waagde de sprong en werd gastouder bij Kinderopvang Berend Botje

“Over een paar maanden wordt er een kindje geboren dat ik mag opvangen, wat bijzonder!”
Stel, je besluit gastouder te worden. Hoe pak je dat aan en wat staat je te wachten? Gastouder Rianne waagde in 2017 de sprong. Ze nam ontslag op haar werk en dook de studieboeken in. “Al met al had ik na ongeveer 8 maanden alle papieren op zak om te starten als gastouder.”

‘Vier jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd en wilde ik er voor gaan om gastouder te worden. Na wat speurwerk op internet kwam ik al snel bij Berend Botje terecht. Nadat ik contact had opgenomen was het begin naar een eigen gastouderopvang daar!

Een persoonlijk intakegesprek met mijn bemiddelingsmedewerker volgde. Hierin bespraken we de opleiding en mijn wensen en ideeën over opvoeding en verzorging. Het voelde meteen prettig en met een goed gevoel dook ik de boeken in. Ik moest een aantal examens afleggen, waaronder een interne opleiding bij Berend Botje en een cursus EHBO bij kinderen.

Al tijdens de opleiding kreeg ik bericht dat mijn bemiddelingsmedewerker een gezin had gevonden dat bij mij paste. Het kennismakingsgesprek met ‘mijn eerste gezin’ was echt een fijne motivatie, zeg! Zo leuk om dat steeds in je achterhoofd te hebben: over een paar maanden wordt er een kindje geboren dat ik mag opvangen, wat bijzonder! Inmiddels ben ik 3 jaar gastouder en wat vind ik dit leuk om te doen!’

Gastouderbureau Berend Botje
Berend Botje biedt gastouderopvang in bijna heel Noord-Holland. Word je gastouder bij Kinderopvang Berend Botje? Dan helpen zij bij het regelen van de noodzakelijke papieren en financieren zij de nodige opleiding mee. Je bemiddelingsmedewerker begeleidt je persoonlijk in het voorbereidingstraject én daarna.

Ook gastouder worden?
Werk je graag met kinderen en wil je dit combineren met je eigen gezin? Dan is werken als gastouder een ideale combinatie. Als gastouder bepaal je namelijk zelf hoeveel en welke dagen je werkt. Kijk op berendbotje.nl/gastouder hoe ook jij gastouder bij Berend Botje kunt worden of neem contact met ons op via gastouderbureau@berendbotje.nl of 088-2337140.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen