maandag 20 mei 2024
spot_img

Robin Berkhout naar wereldkampioenschap

Student Robin Berkhout is geselecteerd voor WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor mbo-studenten. Robin (timmerman) volgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard. Het is de eerste keer dat het Horizon College studenten mag afvaardigen naar de wereldkampioenschappen. Het WK voor mbo-studenten wordt van 22 t/m 27 augustus gehouden in Kazan in Rusland.

Superblij
Robin werd in maart Nederlands kampioen en nu mag hij zijn vaardigheden aan de hele wereld laten zien. Ze zijn superblij dat ze naar het WK mogen. ‘Ik had dit helemaal niet zien aankomen’, vertelt Robin. Voor de jonge timmerman uit Andijk is het een spannend avontuur. ‘Ik vind het heel leuk. Een kans als deze krijg je niet vaak, dus ik zet hier voor honderd procent mijn tanden in. Tijdens het WK moet ik een grote kapconstructie maken en een vereiste is dat ik 350 uur train.’
Robin heeft 16 tegenstanders en samen met begeleiders van het Horizon College en opleidingspartner ESPEQ gaat hij alles op alles zetten om van het WK een succes te maken.

Road to Kazan
Eind augustus komen in Kazan ruim 1600 jonge professionals uit 60 landen bij elkaar om de prijzen te verdelen. Er zijn meer dan 56 competities in verschillende vakgebieden. Plaats van handeling: Kazan Expo. Deze exporuimte is speciaal voor het WK gebouwd. Team Nederland telt 27 Nederlands kampioenen, van patissier tot timmerman en van lasser tot kok. Kijk voor meer info op de website van team Nederland.

Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf halen. Eind maart streden twaalf studenten van verschillende opleidingen om het Nederlands kampioenschap, waarvan drie studenten de titel behaalden. Robin is nu geselecteerd om het beste van zichzelf te laten zien op een groot wereldtoneel en daar is het Horizon College uiteraard trots op.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen