dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Robin Berkhout nationaal kampioen

De mbo-studenten Robin Berkhout en Merijn Casper Lioen van het Horizon College zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied. Zij deden mee aan Skills Heroes, dit zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. Robin Berkhout uit Andijk veroverde voor de tweede keer op rij de titel bij de timmermannen. Merijn Casper Lioen uit Zwaag won het goud bij de Applicatie- en Mediaontwikkelaars.
In totaal deden dertien studenten van het Horizon College mee aan de landelijke finales van Skills Heroes. De finales werden van 4 t/m 6 maart gehouden in Leeuwarden.

Titel verdedigen
Robin Berkhout volgt zijn theorielessen bij het Horizon College en werkt in de praktijk bij bouwbedrijf Desaunois via opleidingspartner ESPEQ. Voor de tweede keer veroverde Robin de titel: ‘Ik ging neutraal de wedstrijd in en ik had geen last van de druk om mijn titel te verdedigen. Toen de wedstrijd begon voelde ik wel een klein beetje spanning.

De opdracht was het maken van een kapconstructie en omdat ik wist wat ik moest doen ben ik gelijk aan de bak gegaan. De opdracht was overigens best lastig. Drie kwartier voor het einde van de wedstrijd heb ik het werkstuk opgeleverd en ik was erg tevreden over het resultaat en uiteraard ben ik erg blij dat ik gewonnen heb.’

De studenten van het Horizon College hebben met de finales van Skills Heroes een geweldige prestatie neergezet en behoren zij, met of zonder medaille, tot de jonge toppers van Nederland in hun vakgebied.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen