maandag 20 mei 2024
spot_img

Robin Berkhout Nederlands kampioen timmerman

Robin Berkhout uit Andijk is Nederlands kampioen timmerman voor mbo-studenten. De finale van deze vakwedstrijden, Skills Heroes, vond plaatst van 20 t/m 22 maart in de RAI in Amsterdam. Robin volgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard en zijn leerbedrijf is bouwbedrijf Desaunois in Zwaagdijk.

Andere studenten uit de regio West-Friesland die aan de finale van Skills Heroes meededen waren Josse Luiken uit Hoorn en Jacqueline van de Water uit Avenhorn. Josse eindigde in zijn categorie Sport & Bewegen op de vierde plaats. Jacqueline werd bij de apothekersassistenten vijfde.

Behoorlijk moeilijk
Robin Berkhout, die vorig jaar de tweede plaats behaalde, is trots op zijn nationale titel. ‘Ik ben erg blij om Nederlands kampioen te zijn en ik heb enorm genoten van de wijdstrijd. We kregen de opdracht om een kapconstructie te maken. Dit zijn allemaal balken die samen een dak vormen. De opdracht was behoorlijk moeilijk. Op het laatst gingen we gelijk op en moest ik hard werken om mijn tegenstanders voor te blijven.’

Drie nationale kampioenen
In totaal kwalificeerden 12 studenten van het Horizon College zich voor de landelijke finales van Skills Heroes. Drie studenten van het Horizon College veroverden de nationale titel. Naast Robin Berkhout (timmerman) zijn dat Bas Klarenbeek (patissier) en Ashley van den Berg (doktersassistent). Per opleiding deden acht mbo-studenten mee aan de landelijke finales van Skills Heroes.

Wereldkampioenschap Rusland
Met zijn nationale titel op zak maakt Robin kans op deelname aan het WK, Worldskills in Kazan in Rusland. Vrijdag 12 april wordt bekendgemaakt of Robin deel gaat uitmaken van het Skills Team Nederland. ‘Het zal fantastisch zijn als ik naar het WK mag, maar dan moet ik nog enorm veel trainen want het niveau ligt daar een heel stuk hoger.’

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen