zondag 26 mei 2024
spot_img

Robin Berkhout strijdt om nationale titel meubelmaken

Robin Berkhout uit Andijk doet mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Robin strijdt om de eer bij de meubelmakers. Hij volgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard. Het NK wordt 23 en 24 maart gehouden in de RAI in Amsterdam.

Bijzonder is dat Robin Berkhout (23) voor de vijfde keer meedoet met het Nederlands kampioenschap. Hij werd twee keer Nederlands kampioen en één keer tweede bij het bouwtimmeren. Vorig jaar won hij brons bij het meubelmaken. Voor Robin is dit jaar de laatste keer dat hij mee kan doen met een Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. ‘Ook al weet ik wat mij te wachten staat, ook deze laatste keer is het spannend. Ik heb nog altijd de drang om te winnen. Aangezien ik goede concurrentie heb, moet ik alles op alles zetten om kans te maken op een podiumplek. Mijn doel is deelname aan het Europees kampioenschap in Polen. Maar dan moet ik wel eerst Nederlands kampioen worden.’

Het Europees kampioenschap vindt dit jaar plaats in de Poolse stad Gdansk. Het EK is in september.

Mbo-toppers
In totaal doen negen studenten van het Horizon College mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. De wedstrijden worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Per finale strijden acht mbo-studenten om de nationale eer. De studenten die zich gekwalificeerd hebben, behoren tot de mbo-toppers in hun vakgebied. De studenten volgen hun opleiding bij het Horizon College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

De finalisten van het Horizon College
Sanitaire- en verwarmingstechnicus: Sam Strijbis (huidig Nederlands kampioen)
Bouwtimmeren: Yvanka de Reus (huidig Nederlands kampioen)
Meubelmaken: Robin Berkhout
Tegelzetten: Junior Macaia
Autotechnicus: Ryan Meuwese
Applicatie- en mediaontwikkelaar: Lennon Stolk
Mediavormgever: Lisa Fennema
Apothekersassistent: Noortje Rijser
Verzorgende IG: Maaike van der Steen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen