maandag 20 mei 2024
spot_img

Robin Berkhout tweede bij Skills Heroes

Bas Klarenbeek, student van het ROC Horizon College, is Nederlands kampioen patissier geworden. Hij deed mee aan Skills Heroes, dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Robin Berkhout veroverde zilver in de categorie bouwtimmerman. Bas en Robin volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College op de locatie Heerhugowaard.

De finales werden gehouden van 15 tot en met 17 maart op verschillende plaatsen in Overijssel. In de disciplines verzorgende IG, patissier, bouwtimmerman, installatietechniek, fietstechnicus, autotechnicus en verkoopspecialist streden studenten van het Horizon College om de nationale titel. Per discipline deden acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes.

De finalisten en uitslagen

Patissier: Bas Klarenbeek. Woonplaats: Hillegom. Eerste plaats

Bouwtimmerman: Robin Berkhout. Woonplaats: Andijk. Tweede plaats
Leerbedrijf: Scholtens Groep/Wognum

Verzorgende IG: Rebecca Voorrips. Woonplaats: Zuid-Scharwoude. Vierde plaats
Leerbedrijf: Revalidatie Alkmaar

Fietstechnicus: Chinouk Veldhuizen. Woonplaats: Bloemendaal. Vierde plaats
Leerbedrijf: Sander Tweewielers/Haarlem

Installatietechniek: Bjarne Wijker. Woonplaats: Egmond aan Zee. Zevende plaats
Leerbedrijf: Installatiebedrijf Jak/Limmen

Verkoopspecialist: Sylvia Hoogland. Woonplaats: Grootebroek. Zevende plaats
Leerbedrijf: Trekpleister/Enkhuizen

Autotechnicus: Nick Helmerhorst. Woonplaats: Wormer. Achtste plaats
Leerbedrijf: Pedersen & Nielsen/Denemarken

Beloning voor harde werken
Winnaar Bas Klarenbeek is enorm blij met zijn gouden titel. ‘Het is een beloning voor het harde werken en het geeft een boost om door te gaan om nog mooiere en betere producten te maken.’ Bas moest onder meer een desserttaart, een candybar, koffiegarnituren en een dessert op bord maken.

Leerervaring rijker
Docent Ingrid Mathôt begeleidde namens het Horizon College de studenten tijdens de wedstrijddagen. ‘Onze finalisten zijn een prachtige leerervaring rijker en enorm gegroeid. Met deze prestaties behoren zij tot de beste mbo-studenten van Nederland in hun vakgebied. Het is nu voor de eerste keer dat het Horizon College twee medailles heeft behaald. De studenten hebben enorm met elkaar meegeleefd en zijn betrokken en blij voor elkaar. Dat is mooi om te zien.’

Excellentie bevorderen
De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen