donderdag 13 juni 2024
spot_img

Roeivereniging de Kogge en IJsvereniging Ons Genoegen hebben nieuw clubhuis

Officiële opening op 22 april 2017

Diegenen die het laatste half jaar over de Dirk Bijvoetweg weg vanuit Onderdijk wegreden hebben het niet kunnen missen: tegenover de nieuwbouw werd een loods gebouwd, Ze hebben hem kunnen zien groeien tot de mooie groene loods met het rode dak die er nu staat. De loods biedt onderdak aan de Roeivereniging de Kogge, aan de IJsvereniging Ons Genoegen en aan Schuitenvereniging De Kogge. De IJs- en Roeivereniging hebben het als een gemeenschappelijk initiatief ontwikkeld en gebouwd.

De bouw verliep voorspoedig dankzij een aantal factoren: allereerst waren de weergoden de bouwers vanaf de eerste dag van de bouw (1 oktober 2016) gunstig gezind. Voorts was er was een team van leden-vrijwilligers dat bijna elke dag vanaf het begin gewerkt heeft. Maar misschien nog belangrijker was de ondersteuning die de bouwers vanuit de gemeenschap van Onderdijk en Wervershoof van verschillende kanten kregen: vele vrijwilligers en ondernemers uit die gemeenschap hebben geholpen de moeilijke klus te klaren.
Beide verenigingen zijn dan ook erg blij dat dankzij die ondersteuning het gebouw een half jaar na het begin van de bouw al in gebruik kan worden genomen.

Op 22 april aanstaande om 14.30 zal Mevr. Fit, wethouder van de gemeente Medemblik, de officiële opening verrichten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen